Akhisar Ziraat Odası’nda Olağan Genel Kurul toplantısı bugün gerçekleştirildi. 

Seçimde Gerginlik

Mevcut Başkan Ahmet Akbuğa ve başkanlığa aday Veli Çekmez’in listelerinin yarıştığı seçimde gergin anlar yaşandı. Veli Çekmez’in asile ve yedek  listelerinde yer alan 3 delege, kendilerine haber verilmeden böyle bir listenin hazırlandığını belirterek itiraz etti.  Bunun üzerine dilekçe ile Seçim Divanına müracat eden delegeler listeden istifa etti. İstifa üzerine Divan Veli Çekmez’e yeni liste hazırlaması için 20 dakika zaman tanıdı. Verilen sürenin dolması üzerine divan 5 dakikalık ek süre verdi. Ancak Başkan Adayı Çekmez 45 dakika sonra yeni hazırladığı listeyi divana sundu.

Veli Çekmez’in yeniden düzenlenen listesini divan kurulu yeniden okudu. Bu Liste de yine aynı şekilde yaklaşık 10 delege kendilerine haber verilmeden listeye eklendiklerini belirterek seçim kuruluna dilekçe vererek listeden istifa etti. İlçe Seçim kurulu istifaları da göz önünde bulundurarak seçimi başlattı. 

İlçe Seçim kurulunun gözetiminde gerçekleştirilen seçime 108 delege katılım gösterdi. Seçimin sonucunda ise Veli Çekmez 14 delegenin oyunu alırken,  Ahmet Akbuğa ise 92 oy alarak yeniden başkan seçildi.

Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa duygulu anlar yaşadı. Akbuğa teşekkür konuşmasını “Sizlere Hizmet Etmek Benim Boynumun Borcu” sözleri ile yaptı.