Akhisarpress.com

 

Akhisar Belediyesi’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından son günlerde gündeme gelen, Akhisar hayvan barınağı ile ilgili bazı basın ve medyada yer verilen haberlere yönelik sert tepki geldi. Bugün yayınlanan fotoğraflarla hayvan barınağında her şeyin dört dörtlük yapıldığını ve halkı yanıltmak amaçlı çıkan görüntü ve haberlere karşı hukuki işlem başlatılacağı da belirtilen yazıda şu açıklamaya yer verildi.


KAMUOYUNA DUYURULUR


Sosyal paylaşım ağlarında bulunan fotoğraftaki görüntü bizim barınağımıza ait bir görüntü değildir. Lütfen kaynağı ve doğruluğu belirsiz bilgilere dayanarak yanlış değerlendirme yapmayınız. Çünkü biz barınağımızda hiçbir şekilde plastik yeme-içme kabı kullanmamaktayız. Son dönemde hakkımızda çıkartılan asılsız her türlü fotoğraf ve yazışmalardan, tarafımızdan söylenmiş gibi gösterilen gerçekdışı söylemler ve çarpıtılan bilgilerden son derece rahatsızlık duymaktayız. Daha ilimiz merkezinde bile sokak hayvanları için bir barınak oluşturulmamışken bizler özveri içerisinde çalışarak bir barınak inşa ettik ve bu günlere geldik. Barınağımıza düzenli olarak mama alımı yapıldığı gibi, yavru köpekler içinde süt alımı yapılmaktadır. İstendiği takdirde tüm bu giderlerin faturaları sunulabilir. Bu görüntünün duyarlı hayvan severlerin takip ettiği bir sitede asılsız bir şekilde yayınlanması bizleri de üzmüştür. Burada hayvan sevgisi istismar edilmektedir. Barınağımıza ait gerçek görüntülerin bir kısmını sizlerle paylaşma gereği duyduk.

 

Şunu da söylemeden geçemeyeceğiz, yayınlanan asılsız haberler karşılıksız kalmayacaktır. Hem sizleri aldatan hemde bizleri hakarete varan tepkilere maruz bırakanlar hakkında avukatımız gerekli yasal işlemleri başlatacaktır. Sizinle aynı tarafta olmamıza rağmen bizleri karşı karşıya getiren ve maruz kalınan tacizden dolayıda zaman ve enerji kaybına neden olmaktan başka işe yaramayan bu haksızlıklar dahi bizi yapacaklarımızdan alıkoymaya yetmeyecektir. Barınakta bulunan masum canların refahını artırmak adına çalışmalarımız devam edecektir.

 

Yakın bir gelecekte barınağımızı donatacağımız kameralarla 24 saat izleme olanağını da siz hayvan severler kavuşacaksınız. Bizler gerekeni yaptığımız için vicdanen rahatız. Ziyaret edeceklerede hiçbir kısıtlama getirmeden her zaman kapımızı açıyoruz. Bakalım bu kameralı düzene geçildikten sonra hakkımızda asılsız suçlamalarda bulunan kişiler vicdanen rahat olabilecekler mi? Şeffaflıktan kaçınmıyoruz çünkü saklayacak hiçbir şeyimiz yok. Reklamını yapmadığımız için bilinmeyen yaptıklarımızın bilinmesi açısından da yararlı olacak. Kamuoyunun takdirine sunuyoruz.