Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, 109 Mahalle Muhtarı ile kahvaltıda buluştu. Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salonda muhtarlarla kahvaltıda buluşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya başkan yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak ve Ali Velestin ile daire müdürleri de eşlik etti.

Büyükşehir ve Akhisar Belediyesi’nin alacağı pozisyonların netleşmesini beklediklerinin altını çizen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; plansız hareket ederek enerji kaybına uğramak istemediklerini ve Akhisar’ı hizmet anlamında bir bütün olarak algılayacaklarının altını çizdi.

Seçim sonrası ilk defa bir araya geliyoruz. Dolayısıyla hepimizin yeni görevi hayırlı olur inşallah, hep birlikte 86 köy, 9 belde ve 14 mahallemizi bir bütün yaparak çalışacağız. Seçim geçeli 2 ay oldu, bir çok muhtarımız yeni seçildiler ve görevlerine devam eden muhtarlarımız da var. Yeni bir durum ile karşı karşıyayız, Büyükşehir Belediyesi olarak artık bundan sonraki hizmetlerimizi Akhisar Belediyesi olarak birlikte vereceğiz. Şuara tablonun netleşmesini bekliyoruz açıkcası, Büyükşehir’in ve Akhisar Belediyesi’nin alacağı pozisyonlar konuşuluyor. Yaptığımız meclis toplantılarında oluşan daire başkanlıkları ile görev ayrımları yapılıyor. Büyükşehir ile birlikte koordinasyonlu bir şekilde önümüzdeki sorunları çözmek için hep birlikte bir aradayız. Sizlerle birlikte işbirliği ve güç birliği yaparak inşallah Akhisar’ımızın tüm sorunlarını çözeceğiz hep beraber.

2 ayda Akhisar Belediyesi olarak yaptığımız tespit çalışmaları var ve bu çalışmalara devam ediyoruz. Mahallelerimizin eksikliklerini tespit ederek bunların hepsini program ve plan dahilinde gerçekleştireceğiz. Tabiki burada çok sık daha bir araya gelmemiz gerekiyor, koordinasyonu sağlamamız gerekiyor. Bir kaos ortamı içerisinde hizmet yapmamız söz konusu değil, bundan sonra iyi organize olarak daha sık bir araya gelerek. Bugün ki toplantımız öncelikle bir araya gelerek motivasyon toplantısı ve kahvaltı yapalım. Bu etkin ve bir koordinasyon toplantısı değil sadece bir araya gelip neleri nasıl yapabileceğimizi düşündüğümüz bir arada hep birlikte olabildiğimiz toplantı. 

PLANSIZ HAREKET EDERSEK ENERJİ KAYIPLARIMIZ FAZLA OLUR

Enerji kayıplarını en aza indirmemiz için yapmış olduğumuz eksiklikler neticesindeki tespitler sonrasında planlı bir şekilde çalışmamız lazım. Bunları objektif kriterlere göre önceleyeceğiz, hangileri acil hangileri değil hep birlikte karar vereceğiz. Sizler zaten bulunduğunuz bölge ile ilgili sıkıntıları biliyorsunuz. İnşallah bunları masaya yatıracağız ve büyükşehir ayrımını da yaparak kaldı ki ben aynı zamanda büyükşehir meclis üyesiyim. Buradaki koordinasyonu da iyi bir şekilde sağlayarak inşallah en iyi şekilde hizmet vereceğiz.

AKHİSAR’I HİZMET ANLAMINDA BİR BÜTÜN OLARAK ALGILAMAMIZ GEREKİYOR

Bu şehrin önce bir ruhunu kavrayacağız, bu şehir ile ilgili hep birlikte nasıl daha iyi hale getirebiliriz bu şehri nasıl emsalleri ile yarıştırabiliriz, bunların hepsini inşallah hepimiz bir mesai arkadaşı olarak  yatay bir platformda toplanarak çözeceğiz.  Bu kentin spor ile ilgi sorunlarını, sanat ile ilgili sorunlarını, alt yapı ile ilgili sorunlarını aklınıza gelebilecek bütün sorunlarını çözeceğiz. Bu şehri gerçekten yaşanabilir bu şehri gerçekten Akhisar’a yakışır tarihine yakışır bizlere yakışır halde yönetmemiz gerekiyor. Bu konuda biz sizlere güveniyoruz. Herhangi bir kaygı olmadan bütün hizmetlerimizin önceliğini sadece objektif kriterlere göre en acil sorunlardan başlayarak uzun ve kısa vadeli bütün planlarımızı yaparak inşallah köylerimizi daha yaşanabilir, tarımını, hayvancılığını aklınıza gelebilecek bütün kaynaklarını daha iyi değerlendirebileceğimiz her anlamda daha zengin olabileceğimiz bir Akhisar’a ulaşmak için birlikte çalışacağız.

Bize ait hizmet dönemimiz içerisinde yapılması gerekenlerin en iyisini yapmaktan sorumluyuz. Ben 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, burada belki daha fazla muhtarlık yapan arkadaşlarımız var veya yeni başlayan arkadaşlarımız vardır. Ama her yeni başlangıç bizim için bir milattır. Dolayısıyla bu miladı iyi değerlendirip bundan sonra bu şehirle ilgili neler yapabiliriz, bunları planlayıp bu kentte barış içerisinde huzur içerisinde çok güzel bir şekilde yaşamak ile ilgili kaygılarımız vardır. Bunların hepsini hayata geçirmek bizim elimizdedir” dedi.