Ramazan Bayramı öncesinde Arefe günü geleneksel olarak vatandaşlarımız vefat eden yakınlarını mezarlıkta ziyaret ederek dualar okudular.

Ramazan Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar, vefat eden yakınlarını da unutmadılar. Her bayram olduğu gibi bu bayramda Akhisarlılar mezarlıklara akın etti. Vefat eden yakınlarına Kuran okuyan, dualar eden vatandaşlar, mezarlarına çiçek ve mersin bırakarak Ramazan Bayramı için vefalarını gösterdi.

Su Yolu Mezarlığı, Yeni Mezarlık ve Reşatbey Mezarlığı’nda yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar aynı zamanda mezarlıkların temiz ve düzenli oluşundan memnuniyetlerini dile getirdi. Daha önceki yıllarda Akhisar Belediyesinde olduğu gibi bu yılda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşım hizmeti devam ettirildi. 

DAHA TEMİZ AKHİSAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ile yaptığımız görüşmede mezarlıkların bayram öncesinde temizlenmesi ve düzenlenmesinden vatandaşların memnun olduğunu dile getirdiğimizde, Ensivri; “Biz hizmet etmek için çalışıyoruz. Mezarlıklarımızın sadece bayram öncesinde değil her zaman daha temiz ve daha düzenli olması için çalışacağız. Büyükşehir yasasından sonra Manisa Büyükşehir Belediyesine geçen bu hizmet ağının en iyi şekilde yapılması için elimizden geleni de yapacağız. Mart ayında bizim hizmet ağımıza dahil olan mezarlık bakım hizmetini 5 aydır biz üstlenmekteyiz. Bundan sonraki süreçte de Akhisarlıya yakışan düzenlemeleri yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.  Ayrıca önceki yıllarda mezarlıklarda yaşanan su sıkıntısının bu yıl yaşanmadığını belirtti.