17 ilçedeki Manisalı kadınlar, 22.00-00.00 saatleri arasında, otobüslerde istedikleri takdirde durak haricinde de inmeye başladı. Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, kadın yolcuların bu yöndeki taleplerinin “yol, yolcu, çevre ve trafik güvenliğini tehdit etmeyecek en uygun noktalarda” durularak karşılanacağını duyurdu.

UKOME Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘toplu ulaşımda otobüs kullanan kadın yolcuların akşam 22.00'den sonra durak haricinde de inebilmelerine yönelik düzenleme’ hayata geçti. Ulaşım Dairesi Başkanlığı, yeni döneme ilişkin talimatları personeline tebliğ etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve denetiminde faaliyet gösteren resmi ve özel toplu taşıma araçlarında seyahat eden kadın yolcular uygulamadan yararlanmaya başladı.  

Önce yolcu, yolcu ve trafik güvenliği

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu da konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Gençoğlu, “UKOME Genel Kurulu toplantısında alınan kararla, kadınlara ve onların güvenli bir yaşam sürdürebilme hakkına verdiği önemin ve değerin göstergesi durumundaki kararı ile otobüslerimizde seyahat eden kadın yolcularımız, 22.00 ile 00.00 saatleri arasında güzergah üzerindeki durak olmayan noktalarda da inebileceklerdir” dedi. Gençoğlu, alınan kararın 17 ilçede uygulamada olduğunu sözlerine ekledi. Son zamanlarda kadınlara yönelik olarak artan şiddet olaylarının toplum adına üzüntü verici bir durum olduğunu belirten Gençoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu kararın bu tarz olumsuzlukların önüne geçici, önleyebilecek nitelikte olduğunun altını çizdi.
Şoförlere Tebliğ Edildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından şoförlere iletilen tebligatta, kadın yolcuların bu yöndeki taleplerine “yol, yolcu, çevre ve trafik güvenliğini tehdit etmeyecek” en uygun noktalarda durarak cevap verilmesi gerektiğinin de altı çizildi. Kadının toplumsal yaşamdaki yerinin hak ettiği noktaya ulaşması için atılan her adımın ve kararın destekçisi olduklarını dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, alınan kararı uygulamaktan gurur ve mutluluk duyacaklarını ifade etti.