Manisa Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi görüşüldü. Bütçenin kabul edilmesinin ardından il genelindeki asfalt hamlesiyle ilgili önemli bir müjde veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, önümüzdeki sezonda özellikle kırsal bölgelerde yoğun bir asfaltlama programı yaptıklarını söyledi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı ikinci oturumu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 bütçesi görüşüldü. 2016 mali yılı bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İsmail Parmaksız, görüşlerini aktardı. 


KIRSALA ASFALT MÜJDESİ



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2015 yılı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Fen İşleri Daire Başkanlığı bütçesinin çok büyük bir oranının yol bakım ve asfaltlama olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “2015 yılı içinde bin 600 kilometre satıh kaplama ve 200 kilometre sıcak asfalt olmak üzere bin 800 kilometre asfalt planlamasını yapmıştık. Yapmış olduğumuz asfalt ihalesine arka arkaya yapılan itirazlar üzerine bunun 500 kilometresini yapabildik. 2016 yılında da yine Fen İşleri’ne ayrılan en büyük kaynak asfalt ve yol yatırımıdır. Mahalleye dönen köylerin ulaşım sorununu gidermek düşüncesiyle yaklaşık 4 bin 500 kilometrelik hattın 3 yılda asfaltlanmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl Fen İşleri daha çok kırsal bölgede büyük asfalt yatırım planlaması içinde” dedi.



“24 MİLYON 317 BİN SADECE AKHİSAR’A YAPTIĞIMIZ KATKI”




İlçelere yatırımların dağılımı konusunda hangi ilçelere hangi oranlarda yatırım yapıldığını Ocak ayında net bir şekilde Meclis üyeleriyle paylaşacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “MASKİ, ilçe belediyelerine 2014 yılında, yani 6 ayda 95 milyon 814 bin TL yatırım yaptı. 2015 yılında da 155 milyon 365 bin lira yatırımı gerçekleştirdi. Toplam MASKİ’nin ilçelere yaptığı yatırım, 251 milyon 180 bin lira. İlçelerden gelen rakam ise 63 milyon 835 bin lira. Yani gelen gelirin 4 misli fazlası yatırım yapmış. Örneğin, 24 milyon 317 bin sadece Akhisar’a yaptığımız katkı. Ama İller Bankası kesintisi 7 milyon. Sonuç itibariyle Büyükşehir ve MASKİ imkanlar dahilinde ayrım yapmadan ilçelere eşit hizmeti götürme gayretinde. Geçmişte de bu böyle oldu. Bundan sonra da böyle olacak” diye konuştu.


BÜYÜKŞEHİR’DEN MESİR’E 2 MİLYON TL




Meclis’te bu yıl 476’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’ne ayrılacak bütçe de belli oldu. Madde üzerine söz alan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, “Mesir Festivali bütçesi için komisyonumuz olumlu karar verdi. Ayrıca Meclis üyelerimizin de festivale aktif katılım sağlanması yönünde de karar alındı” dedi. Güzgülü’nün konuşmasının ardından festivalde Saruhanlılı Meclis üyeleri AK Parti’den Recep Çimat, MHP’den Süleyman Kahramanlar, CHP’den de Zeki Bilgin’in yer alması kararlaştırıldı. Maddenin oylanmasının ardından Mesir Festivali’ne ayrılan bütçeyle ilgili kamuoyunu bilgilendiren Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak festivale 2 milyon lira katkıda bulunduklarını, merkez belediyelerinden de Şehzadeler Belediyesi’nin 200 bin lira ile katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Ergün, tüm maddelerin oylanmasının ardından 12 Ocak 2016 tarihinde toplanmak üzere oturumu kapattı.