Akhisar Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı belediye meclis toplantı salonunda yapıldı. 


AK Parti 13, CHP 10 ve MHP 8 belediye meclis üyesi ile toplantı başladı. Gündemin birinci maddesinde 3402 sayılı kadastro kanunu uyarınca mahallelerde yapılacak kadastro çalışmaları için her mahalleden 6 adet bilirkişi seçilmesi meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise sözleşmeli mimar ve tekniker personelin sözleşme ücretlerinin belirlenmesi konu meclise sunuldu ve madde oy birliği ile kabul gördü. Gündemin üçüncü maddesinde Hesap İşleri Müdürü Yusuf Girgin hesaplar arası münakale yapılması konusunda verdiği bilgiler yine oy birliği ile kabul gördü.

Dördüncü gündem maddesinde özel veya kamu bankalarından kredi alınması için belediye başkanına yetki verilmesi isteği oy birliği ile kabul edildi. Bir başkan kredi alımı için yetki verilmesi gündemin beşinci maddesinde yer aldı.

Meclisin beşinci maddesinde ise stadyum ve kapalı spor salonu yapım işinde kullanılmak üzere iller bankasından alınacak kredi için belediye başkanına yetki verilmesi meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise rüzgar enerjisi tribünü ile ilgili iller bankasından alınacak kredi için belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesindeki imar evrakları yine tüm maddelerde olduğu gibi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı verilen önergeyi ise Belediye Meclis katibi Cem Doğan sundu. Açıklamada MHP Belediye Meclis Üyesi Doğan Ensivri ve AK Parti Meclis Üyeleri Necati İniş ve İrfan Korkmaz’ın imzalarının bulunduğu önergede Belediye Başkan Yardımcılarının maaşlarının daha önce meclisten geçen belediye başkan maaşının 1/3’üçünü alır ibaresinin 2/3’üçün alır olarak değiştirilmesini sunuldu. Belediye Başkanı Salih Hızlı, maddeyi meclise sundu ve AK Parti ile MHP Grubu meclis üyeleri kabul ederken CHP Grubu maddeyi kabul etmedi ve madde oy çokluğu ile kabul edildi. Öte yandan CHP Meclis Üyesi Hikmet Çağan ise gündem dışı verdiği önergede belediye meclis toplantılarının meclis üyelerine mail yoluyla ve halka bildirilmesi ve meclis kararlarının belediye internet sitesinde yayınlanması, internet sitesinde sadece belediye personeli ve meclis üyelerine özel giriş kullanıcı bilgileri verilmesi ve bir önceki meclis toplantı tutanaklarının toplantı öncesi okunmasını istedi.