Akhisar belediye Başkanı Salih Hızlı aylık  basın toplantısında  Büyükşehir yasası uygulamaları konusunda açıklamalarda bulundu. Hızlı, “Şimdilik bir sıkıntı yok. Süreci kaygısız atlatmamız gerekiyor. Akhisarlıların hakkını ararız” dedi.

                 Başkan Salih Hızlı, yardımcıları  Ömer İşçi, Latif Çakmak, Ali Velestin, Park ve Bahçeler Müdürü Ferhan Aşkın, Fen İşleri Müdür yardımcısı  Metin Aktürk ve Akhisarlı basın mensuplarının katıldığı basın toplantısında  en  önemli konu olan yeni büyükşehir yasasının uygulaması konusunda geniş açıklamalarda bulundu. Eylül ayına kadar  Büyükşehir’e  bağlı dairelerin  ilçelerde  kurulma aşamalarının tamamlanması  için görüş birliğine varıldığını  belirten Salih Hızlı, “ Ulaştırma, şehir Garajı, itfaiye, arıtma, Mezbaha, hayvan pazarı, hizmet birimleri Büyükşehir’e  bağlandı. Özellikle  hizmetlerin aksamaması gerekiyor. Halkımızın hizmet aksamasını hissetmemeleri gerekiyor. Bu sürecin  kaygısız, sorunsuz ve anlayış içinde sonuçlanması gerekir.” Taşınmaz malların yasa gereği Büyükşehir belediye başkanlığının tasarrufuna geçmesinin getirdiği sorunlar hakkında da bilgi veren  Salih Hızlı, “Şimdilik  kronik bir sıkıntı yok sayılır. Büyükşehir  meclisinin aldığı kararlar Akhisarlıların  zararına  gelişirse hakkımızı ararız. Bu yüzden kesin uygulamanın eylül ayına kadar uzatılması sürecinde, sadece Manisa’da değil tüm Türkiye’deki  Büyükşehirlerde yaşanan sıkıntılar revizyona tabi tutulur.  Yasalarda bile değişiklikler yapılabilir.” Salih Hızlı  Akhisar’da yapılan yatırımlar ve projeler hakkında  verdiği  bilgilerde, “ Organize Sanayi bölgesinde olumlu gelişmeler devam ediyor. Sadece 1 arsamız kaldı. Türkiye’de tek olan  Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri ihtisas Organize  Sanayi Bölgesinde kuruluş aşaması sonlanmak üzere. Sigara fabrikası sahasından  Celal Bayar Üniversitesine tahsis edilen bölgedeki  eski Tütün Depolarındaki inşaatımız kurduğumuz dernek tarafından hızla devam ediyor. Bakanımızdan aldığımız söz üzerine bu sahada  ayrıca bin kişilik yurt binası da yapılacak. Yağmur suyu  tahliye yatırımımız, bazı bölgelerdeki elektrik hatlarının yer altına alınması da sonlanmak üzere. Bilindiği gibi Akhisar Arena stadının inşaatı da hızla devam ediyor. İnşallah önümüzdeki sezonun ikinci yarısını  kendi sahamızda oynayacağız..”

               Basın mensuplarının  sorularını cevaplandırdıktan sonra  Başkan Salih Hızlı, yardımcısı Ömer İşçi ve daire amirleri ile basın mensupları Reşatbey Mahallesi sınırları içinde bulunan Atatürk Parkını, modern havuz inşaatını, Efendi Mahallesi sınırları içinde inşaatı bitmek üzere olan Mahalle Konağını, Cumhuriyet Mahallesi sınırları içindeki Çağlak Boğazı mevkiindeki yeni projelendirilen Rekreasyon alanındaki çalışmaları gezdiler.