MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, merkez ve ilçelerde görev yapan basın mensuplarını ağırladı. Yoğun katılımla gerçekleşen buluşmada Salihli’den Akhisar’a Sarıgöl’den Turgutlu’ya kadar pek çok ilçenin imtiyaz sahipleri, genel yayın yönetmenleri ve gazetecileri bir araya geldi. Manisa’nın medya noktasında da 17 ilçesiyle bir bütün olduğunu vurgulayan Başkan Ergün “Hizmet ve yatırımlarımızı kentimizin her noktasına yansıtmakta önemli görev ifa eden basın mensuplarını bir arada görmekten mutluluk duyuyorum” dedi.     
    
            Geçtiğimiz hafta ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu kez Manisa merkez ve 17 ilçesindeki yerel basın-ulusal basın temsilcilerini ağırladı. Sultan Restoran’da düzenlenen Basınla Buluşma adlı akşam yemeğine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Basın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Basın Danışmanı Pınar Ekmen ve Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç katıldı. Medya kuruluşlarının imtiyaz sahipleri, bölge temsilcileri, genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri ve muhabirlerinin yer aldığı akşam yemeğinde, Saruhanlı’dan Salihli’ye, Turgutlu’dan Sarıgöl’e kadar pek çok medya kuruluşu birbirleriyle tanışma ve kaynaşma imkanı buldu. 

Büyükşehir Yapılanması Başarıya Ulaştı

            Buluşma yemeğinde yaptığı konuşmada, Manisa merkezinde ve ilçelerinde yer alan basın mensuplarıyla geniş çaplı toplantıda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2014 Yerel Seçimleri’nin ardından başladıkları büyükşehir yapılanması, hizmetler ve projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Ergün şöyle konuştu, “Öncelikle davetimize teşriflerinizden dolayı Akhisar’dan Salihli’ye kadar pek çok ilçemizde görev yapan basın mensuplarımıza hoşgeldiniz diyor, nezaketlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Yerel seçimlerin ardından da ilk kez sizlerle bir arada oluyoruz. Elbette yerel ya da ulusal olsun basının değerini söylemeye gerek yok. Ama sizler tüm kamu kurumlarının ve vatandaşların yaptığı hizmetleri halka ulaştırma noktasında önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Bu anlamda halkı bilgilendirme noktasındaki çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Yaklaşık 8 aylık süre bizler için yoğun meşakkatli bir şekilde geçti. Genel sekreterliğinden yardımcılığına, daire başkanlıklarına ve alt birimlerine kadar yeni bir yapılanma sürecinin yanı sıra ilk kez kurulan Manisa Su ve Kanal İdareleri Genel Müdürlüğü’nün yapılanma sürecini geçirdik” 

İlçelerin 2015 Yatırımlarında Geri Sayım Başladı

             Konuşmasında 2015 yılında öngördükleri hedefler doğrultusunda yapacakları yatırımlar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyükşehir projelerini müjdeledi. 2015 yılı yatırımlarıyla ilgili tüm daire başkanlıklarının proje çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Ergün, “Geçmiş hizmet döneminde bin 900’lerde bıraktığımız personel sayısında büyükşehir olmamızla birlikte 5 bini geçecek şekilde personel, memur ve işçi kadrolarının oluşturulması söz konusu. İnşallah Ocak ayı itibariyle tüm kadrolaşma çalışmalarını tamamlayacağız. Ayrıca 2015’de yapacağımız projelerde bütçe noktasında da hedeflerimizi koyduk. Özelikle Manisa merkezdeki katı atık bertaraf tesisinin artık tüm izinlerinin bittiğini belirtmek isterim. Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bizleri ziyaretinde de bu konuda beyanda bulunduk. Nasipse artık ihale süreci başlayacak. Atık su arıtma noktasında merkez ile Turgutlu, Alaşehir, Gördes, Sarıgöl, Demirci gibi ilçelerimizin de projelerin İller Bankası nezdinde onayları gerçekleştirildi. Kısa bir süre içerisinde ihale sürecine başlıyoruz. Bunun dışında Sarıgöl’ü de içine aldığımız 6 ilçemizde ölümlere sebebiyet veren kavşakların yapımları ile karayolları ile onayı çıktı. Salihli’de iki köprünün ihalesini yaptık. Müteahhitlere tesliminden sonra 33 gün gibi kısa sürede ilk köprüyü tamamladık. Allah nasip ederse ikinci köprüyü de Ocak ayında tamamlayacağız. Kula’da Jeoparkla ilgili çalışmalarımız ile Kula Evleri’nin restorasyonuna başladık. Allah nasip ederse tüm köylerde su ve kanal ihtiyacı noktasında da eksiklikleri gidereceğiz. Bildiğiniz üzere 870 yeni mahallelerimiz oldu. Buralara planlanan paket arıtma sistemlerinin envanter çalışmaları sürüyor. İlçe belediyelerimizle tespit ettiğimiz eksiklikler noktasında ana arterler başta olmak üzere tüm anlaşmaları tamamladığımızda nasıl 5 yılda Manisa merkezinde yıllardır beklenen hizmetleri yaptıysak, oralara da bu güzel hizmetleri yansıtmak niyetindeyiz” dedi. 

Kentte Projeler Yükseliyor

              Manisa merkezde devam eden proje yatırımlarına yönelik olarak da konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 170 bin metrekarelik Kent Park’ın Uluslar Arası Mesir Festivali haftasında açılış töreninin gerçekleştirileceğini, Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nun inşaası ile geçtiğimiz hafta temel atma töreni gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük tam otomatik otoparkının inşaasının sürdüğünü hatırlattı. Oda Dernekler İkiz Kuleleri’nin de son hızla yükseldiği ifade eden Başkan Ergün,  “Saymakla bitiremeyeceğimiz hizmetlerimiz var. Sonuçta bunlar halkımız için hizmetlerin en güzelidir. Biz hem merkeze hem de ilçelerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” dedi.

Konut Nasıl Yapılır Göstereceğiz

            Konuşmasını geçtiğimiz hizmet yılında yaşanan konut polemiğine açıklık getirerek sonlandıran Başkan Ergün, “Bizleri 1 yılda 1 ev yapmamakla, konut üretmemekle suçlayanlar var. Ama tekrar bilinmesini isterim ki belediyenin imar planlarının kabul edilmemesinden kaynaklanan sorunlardan dolayı konut üretimi olmamıştır. Manisa’da kiralar aldı başını gitti, müteahhitler yer bulamamaktan şikayetçi. İnşallah hem Hafsa Sultan Mahallesi’nde hem de Turgut Özel Mahallesi’nde örnek bir konut üretimini gerçekleştireceğiz. Konutun nasıl yapılacağını hangi kalitede olacağını sizlerle paylaşmış olacağız. Önümüzdeki süreçte meclisimizde alınacak olan kararlar doğrultusunda konutun nasıl yapıldığını herkese göstermiş olacağız” dedi. Davete katılan basın mensupları da Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından görev yaptıkları ilçelere yönelik merak ettikleri çalışmalar hakkında çeşitli sorular yöneltti. Tüm soruları içtenlikle yanıtlayan Başkan Ergün de göreve geldiklerinden bu yana geçen süre içerisinde ilçe başkanlıkları ile işbirliği içerisinde çalışmaya gayret ettiklerini ifade etti. Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç da merkez ve ilçelerdeki basın mensuplarının bir araya geldiği akşam için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, yerel medyaya desteklerinden dolayı da medya kuruluşu patronlarına teşekkür etti. Manisa’daki medya kuruluşlarının birlik ve beraberliğinin devam etmesini dileyen Aytaç, tüm meslektaşlarına başarı dileklerini iletti. Katılım sağlayan basın mensupları da kendilerini ağırlama nezaketlerinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere, buluşmayı organize eden Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na teşekkür etti. Buluşmadan memnun ayrılan katılımcılar, Başkan Ergün ve ekibiyle hatıra fotoğrafları çekilerek ilk kez gerçekleşen bu organizasyonun devamını dilediler.