Göreve geldiği günden beri hayata geçirdiği çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Akhisar Belediyesi’nin 3 yeni projesi daha hayata geçiyor. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sahipsiz sokak hayvanları için özel tasarlanan 20 dönüm alana sahip Doğal Yaşam Parkı, Beton Santrali ve İkinci Güneş Enerji Santrali’ni gezerek incelemelerde bulundu. Başkan Dutlulu, Ocak ayı içerisinde 3 tesisin de faaliyete başlayacağını ifade etti.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE

Hayvansever vatandaşların da fikirlerini alarak oluşturulan ve içerisinde kedi-köpek bakım odaları, hayvan hastanesi, sahiplendirme bölümü ve 20 dönüm doğal yaşam alanı bulunacak Akhisar Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nı gezen Başkan Dutlulu, bu projenin Türkiye’ye örnek olabileceğini ifade etti. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Dutlulu, “Ülkemizin ekonomisi maalesef sıkıntılı; Dolar’ın bu devamlı iniş çıkışları, birçok ticari alanda iş yapmayı engelliyor. Ama Akhisar Belediyesi olarak çalışmaktan hiç vazgeçmiyoruz. Projeler geliştirmekten hiç vazgeçmiyoruz. İşte bu geliştirdiğimiz projelerden bir tanesi de şu anda içinde bulunduğumuz doğal yaşam alanı. 20 dönüm arazi üzerinde oluşturduğumuz bu park tamamen misafir edilecek sokak hayvanlarının konforu düşünülerek hazırlandı. Engelli, hasta, bakıma muhtaç veya saldırgan sokak hayvanlarının misafir edileceği, onların her türlü bakım ve tedavi ihtiyaçlarının karşılanacağı bu tesis hayvansever dernekler, gönüllüler ve diğer çevre derneklerinin görüşlerini alarak hayata geçirildi. Buranın işletmesini de yine bu dernekler yapacak. Biz sadece buranın finansmanını sağlayacağız. Akhisar’da, Manisa’da hatta tüm Türkiye’de örnek bir tesis olacağını ve Türkiye’nin dört bir yanından hayvanseverlerin buraya gelip inceleyeceklerini ümit ediyoruz. İşte bu tesisimiz hayırlısıyla Ocak ayı içerisinde açılıyor” dedi.

“BELEDİYE HİZMETLERİ DAHA HIZLI GERÇEKLEŞECEK”

Üretimin önemine değinen Başkan Dutlulu, Ocak ayında hizmete başlayacak ikinci tesis Beton Santrali’nin belediyeye hem ek gelir sağlayacağını hem de belediye hizmetlerinin daha hızlı yapılacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu;  ” Belediyemizin ortağı olduğu beton santralinde pompalar, mikserler, iş araçları alındı; Ocak ayı içerisinde faaliyete başlıyor. 15 milyonu bulan bu yatırım ile belediyemiz hem ek gelir elde edecek hem de hizmetlerini çok daha hızlı gerçekleştirecek” dedi.

“HEM TEMİZ ENERJİ HEM DE CİDDİ BİR GELİR ELDE EDİLECEK”

İkinci Güneş Enerji Santralini çok yakında hizmete açacaklarını belirten Başkan Besim Dutlulu, “Boyalılar Mahallesi güneş enerji santralinden sonra ikinci güneş enerji santralimiz de Hanpaşa mahallemizde yükseliyor. Yine Ocak ayında bittiğinde iki santralin toplam değeri 2 milyon doların üzerinde olacak ve belediyemiz bu santrallerden hem temiz enerji hem de ciddi bir gelir elde etmiş olacak. Elde edilen bu ek gelirlerin tamamı Akhisar halkımıza hizmet olarak geri dönecek. Halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

“BAHANE DEĞİL HİZMET ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Akhisar halkı için çalışmaktan hiç vazgeçmeyeceklerini belirten Başkan Besim Dutlulu, Kim ne derse desin, kim ne konuşursa konuşsun, biz siyasi görüş, dil, din, ırk, bölge ayırmadan tüm vatandaşlarımıza eşit bir şekilde hizmetlerimizi ulaştırmak için çalışmaktan hiç vazgeçmeyeceğiz. Bahane değil hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bize güvendiğiniz için teşekkür ederim” diyerek sözlerini sonlandırdı.