Akhisar Belediyesinin kapısının sadece ekonomik sıkışıklık olduğunda çalındığını ifade eden Belediye başkanı Dutlulu; “Akhisar Belediyesinin kapısı sadece maddi olarak sıkışıldığı zaman çalınıyor. Biz onun dışında Akhisarspor’dan herhangi bir talep ile karşılaşmıyoruz. Bizden şöyle bir beklenti var ‘sorgulama, soruşturma hiç araştırma para ver’ ben bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Biz şunu istedik, bizim görevimiz amatör branşlara, sahip çıkmak. Bizim profesyonel futbolcuya para ödemek yok, yasak zaten, biz U19 ve U21’lerin masraflarını karşılamak istediğimizi söyledik. Akhisarspor’da olaya sıcak baktı, şuan antrenörleri de gönderdik. U19 ve U21’lerin Akhisarlı gençlerin oynadığı branşlara biz sonuna kadar destek olacağız. Ama zaten Akhisarspor’un bütçesi daha önce 10 Milyon civarında destek olunmuş. Aylık 800-900 bin TL bunlar kayıtlı belediyenin arşivinde var, nasıl verildiği çok açık bir şekilde. Bu desteği Akhisar Belediyesi’nin yapması çok mantıklı değil çünkü farkındasınızdır bundan 2 sene önce Akhisar Belediyesinin yaptığı işlerle şimdiki işleri çok rahat kıyaslayabilirsiniz. 

Biz şuanda tüm yatırımımızı Akhisar halkına Akhisar sokaklarına harcıyoruz. Bizim amacımız belediyecilik yapmak, amatör sporculara gençlere destek olmak. Bunu nasıl yapacağız U19 ve U21’lere destek olarak. 

Ben göreve başlayalı 1.5 yıl oldu, ben iki şey istedim Akhisarspor’dan bir tanesi bütçe şeffaflığı, bir tanesi üyeliklerin halka açılması düne kadar iki isteğimde yerine gelmemişti. Dün bir cümle ile üyelikleri 2 bin TL karşılığında açıldığı söylendi. Bu bir gelişmedir, inşallah çok üye yaparlar, ama bütçe şeffaflığı hala daha sıkıntı. Burası dernek statüsünde olduğu için bu verilere ne biz ne Akhisar halkı sahip değil. Ben kendimi geçtim, şu son 6-7 sene boyunca kulübü yönetenlerin Akhisar halkına şeffaflık borcu vardır. Bu duruma neden gelinmiş onu anlatması lazım. Biz yıllar boyunca Akhisarspor örnek kulüp, Akhisarspor borcu olmayan kulüp bilerek yaşadık. Bunlar siyaseten de kullanıldı, bugün Akhisarspor’un yalnızlaşmasının sebebi siyaseten kullanılmasıdır. Benim amacım Akhisarspor’un siyaset üstü bir yer olmasıdır, birkaç ailenin derneği olmamasıdır. Ben bunlar için mücadele ettim. Başkan kulübü ele geçirmeye çalışıyor dediler. Benim öyle bir niyetim yok. Zaten ele geçirme kavramı çok çirkin. Bir iş yapacaksak hep beraber yapacağız. Bir işi başaracaksak hep birlik başaracağız. Akhisarspor birinin arka bahçesi olmayacak. Akhisarspor’un iki sene önce geliri 140 Milyon TL’di. Belediye bütçesi 120 Milyon TL’di. Bu çok inanılmaz bir bütçe, belediyenin 120 Milyon Lirası gayet rahat açıklanabilir durumda, bundan sonra da öyle olacak, yasalar var. Dernek statüsünde olduğu için gelen paranın bile göremiyorsunuz.” Dedi. 

AK Partili meclis üyesi Cemal Gürmen, Akhisarspor’a destek olunan otopark paralarının kaldırılmak istendiğini ifade etmesinin ardından Dutlulu; “Manisa’da yollardan tek para toplanan ilçe Akhisar, buradan 30 bin TL para toplanıyor. Biz bunu kaldıralım derken yarı yarıya büyükşehir belediyesi ile karşılayalım dedik, kabul edilmedi” dedi.