Göreve geldiği günden buyana öncelik verdiği yol sorununu bitirmek için büyük çaba harcayan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşlardan alınan vergilerden gelen milyonları beton binalara döküp insanların gözünü boyamadıklarını bunun yerine Akhisar’ın yıllardır ihmal edilen yol sorununu çözmek için çalıştıklarını ifade etti.

Yol sorununu ciddi bir şekilde çözüp vatandaşların memnuniyetini alan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sathi kaplama ekiplerimiz Cumhuriyet Mahallesi 256 sokak ve yan yollarını yapıyorlar; ardından Seyitahmet mahallemize geçecekler, hava şartları müsait olduğu müddetçe arkadaşlarımız çalışmaya devam edecek.

Arkadaşlarımız, Mart ayından beri her gün yoğun bir şekilde çalıştılar. Bırakın bir ilçe belediyesini, bir Büyükşehir Belediyesi ölçeğinde bile çok ciddi bir yol çalışması yaptılar. Bu çalışmalar her gün belediye sayfalarımızdan bilgi amaçlı paylaşılırken ben çok azını sizlerle paylaştım.

Ancak bugün bu çalışmayı paylaşmak istememin sebebi farklı. 2020 yılı sona eriyor, arkadaşlarımız yüzlerce kilometre asfalt çalışması yaptı ve aşağıda fotoğraflarda gördüğünüz gibi hala daha yapılması gereken çok fazla toprak yolumuz var. Gönül ister ki her sokağı düzeltelim; ama fiziki imkanlar belli, yıllarca hiç ilgilenilmemiş bir sorun ile mücadele ediyoruz. Göreve gelir gelmez projesini hazırlatıp Temmuz 2020’de hizmete soktuğumuz sathi kaplama tesisimiz olmasa bu kadar sokağın yol sorununu çözmemiz de mümkün değildi.

Bu sene yetişemediğimiz yollar mutlaka olacak. Akhisarlı vatandaşlarımız merak etmesinler, havalar müsaade ettiği müddetçe ben ve arkadaşlarım var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 

Belediye olarak, burada harcadığımız milyonlarca lirayı kimsenin kullanmadığı beton binalara döküp insanların gözünü boyayabilirdik. Ancak ben ve çalışma arkadaşlarım, bu şehirde yaşayan emekçiler işlerine paçaları çamur olarak giderken, bu tarz yatırımlar yapmayı doğru bulmadık ve bulmayacağız. Akhisar’da bu sorun çözülene kadar çalışamaya devam edeceğiz” dedi.