Yapılan genel kurul sonrası çalışmalarına başlayan Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti. Baro Başkanı Arslan’a Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Arışlıel, İlçe Temsilcileri Şevkiye Kocabay ve Özdemir Avcı da eşlik etti.

Dün İstanbul Çağlayan adliyesinde rehine alınarak öldürülen savcı Mehmet Salim Kiraz’ın yakınlarına ve camiaya başsağlığı dileyen Baro Başkanı Arslan, bu olayların olmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

Korku ve kaygıyla olayı izlediklerini dile getiren Baro Başkanı Ali Arslan; “Dün itibari ile vahim bir olay yaşadık. Terör saldırı nereden gelirse gelsin şiddetle karşı çıkmak gerek, biz de bu anlamda bu tavrımızı zaten dünden beri belirtiyoruz. Dün öğle saatlerinde başlayan bu rehin alma olayını gerçi korku ve kaygıyla takip ettik. Korkumuz ve kaygımız neydi, olayın bu şekilde sonuçlanmasıydı. O süreç içerisinde bu yapılan saldırı, savcımıza yapılan saldırı, saldıranların kim olması önemli değil, haklı haksız olması önemli değil, bu şekilde yapılan saldırılara biz dünlerde olduğu gibi bugünlerde de yine şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu yargının bağımsızlığı anlamında olsun, hukukun üstünlüğü anlamında çok önemli, bu şekilde yapılan saldırılar şiddetle kınanmalı ve cezalandırılmalıdır diyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz, camiamıza başsağlığı diliyoruz. Olmaması için de gerekli önlemlerin alınması gerektiğini de düşünüyoruz” dedi.

8 Nisan’da Soma’dan başlayarak Akhisar’da da devam etmesi planlanan bir yürüyüş düzenleyeceklerinin altını çizen Baro Başkanı Ali Arslan katılacak tüm hakim ve savcılar ile birlikte yargıya olan güveni arttırmak amacıyla yapacaklarını belirtti.

Dün itibari ile üzücü bir olay yaşadıklarını kaydeden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Ali Arslan nezdinde merhum savcı Mehmet Salim Kiraz’ın ailesine ve camiasına başsağlığında bulundu.