Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan Akhisar’daki avukatları Akhisar Adliyesindeki baro başkanlığında ziyaret etti. 

Ziyareti sırasında dün İstanbul Çağlayan Adliyesinde gerçekleşen rehine olayında iki teröristin savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit etmesine değinen Arslan; “Dün saat 12:46’dan itibaren teröristlerin İstanbul Çağlayan Adliyesinde yapmış olduğu saldırıyı korku ve kaygıyla izlemeye başladık. Gün içerisinde elektriklerin kesik olmasına rağmen değişik kanallardan internet ortamından bilgi almaya çalıştık. Hep kaygılarımız gün boyunca devam etti. Ama günün sonunda ne yazık ki istemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Akşam sayın emniyet müdürünün yapmış olduğu açıklamada başarılı bir operasyon olarak açıklandı. Fakat ne yazık ki başarılı operasyonun sonucunda savcımızı da kaybettik. Operasyonun sonucunda hiç bir şey elde edilememiş oldu. Manisa Barosu olarak biz terörist saldırı nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin bu saldırının haklılığını ve haksızlığını tartışmadan onu kınıyor ve lanetliyoruz. Bu tür saldırılar her zaman camiamıza ve ülkemize zararlı olmuştur. Bu tür saldırıların haklılığı hiçbir koşulda tartışılamaz. Bunlara gerekçe belirtilemez, bunlarla ilgili değişik sebepler öne sürülemez. Can kaybının olduğu her yerde biz o olaylara şiddetle karşı çıkarız. Biz hukuk adamları olarak hukukun üstünlüğünü yargının bağımsızlığını savunmaya devam edeceğiz. Hukukun herkese eşit şekilde uygulanmasına savunmaya devam edeceğiz. Bu anlamdaki çalışmalarımız yine en yoğun bir şekilde devam edecek.” Diye konuştu. 

AVUKATLAR ÜZERİNDEN ALGI OLUŞTURULUYOR

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanlığını ziyaret eden Manisa Barosu Başkanı avukatlar ile ilgili yeni düzenleme kararı ile ilgili sorular üzerine; “Türkiye’de her olaydan sonra biliyorsunuz algı yaratma operasyonu düzenleniyor. Aslında konumuz ve gündemimiz bu değil, dün yaşanan o terör olaylarının arkasındaki başka sebepleri araştırmak gerekir. Neden istihbarat görevini yapmamış bunu araştırmak gerekir. Neden bu olaylar bu aşamaya gelmeden önlenememiştir. Bu hedefli bir saldırıdır. Hedefli saldırılarda, bir adliyenin içine girmek veya başka bir kurumun içine girmek istediğinizde, bunu değişik kanallarda yapabilirsiniz. 

İÇ GÜVENLİK YASASININ ÇERÇEVESİ GENİŞLETİLMEK İSTENİYOR

Mesela bir Sabancı suikastında oraya bir hizmetçi olarak girmişti suikastı işleyen kişi, burada da bunu hedefliyorsanız bu avukat cübbesiyle, hakim cübbesiyle yada orada çalışan bir personelin kimliğiyle yada polis asker kıyafetiyle her zaman yapılması mümkündür. Bu avukatlar üzerinden bir algı oluşturmaya yönelik tavır ve düşünce olarak yorumluyoruz. Avukatların üzerinden bu yorum yapılarak meclisten geçen iç güvenlik paketi var önümüzdeki günlerde bu iç güvenlik paketinin çerçevesini  daha da genişletmek amacının güdüldüğünü düşünüyoruz.