Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği bu yıl 2. Düzenlediği geleneksel iftar yemeğini dernek binası önünde düzenledi. 

Yoğun bir katılımın olduğu iftar yemeginden sonra okunan dua ile devam eden proğramda konuşan dernek Başkanı Tunay Gül  “Değerli Misafirlerimiz sayın Emniyet Müdürüm Engin Pınar, Belediye Başkan yardımcılarım Ömer İşçi, Ali Velestia Sayın Ergün Karaoğlu siyasi parti başkanlarım oda başkanlarınım Dernek başkanlarınım saygı değer üyelerim ve Akhisar Balkan Göçmenleri Derneğinin var olmasında en büyük paya sahip olan dernek üyelerim 2. düzenlediğimiz iftar soframızı Hoş geldiniz Şeref verdiniz. Aramızda olmayı arzulayan fakat yoğun gündemleri dolayısıyla katılamayan AK Parti Manisa milletvekili Uğur Aydemir’in, CHP Manisa milletvekili Özgür Özel'in, MHP milletvekili Sayın Erkan Akçay'ın selam ve saygılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle belirtmek isterim ki yapılan bütün etkinliklerde sizlere en iyi hizmeti sunmaya çalışan hiçbir beklenti içinde olmayan bu gençlere abilerime ve tüm yönetim kurulu üyelerime iftar soframızda emeği olan herkese teşekkürlerimi borç bilirim.

Bu güzel Ramazan akşamında birlik beraberlik Dostluk ve kardeşlik adına Ramazan ayının bolluk ve bereketini Derneğimizin bereketini bizlerle Paylaştığınız için bir kez daha Sizlere selam ve saygılarımı sunuyorum. Ramazan ayı hürmetine yapılan ibadetlerin edilen duaların Bu ülkenin Barış kardeşlik huzur ve refahı üzerine olmasını yüce Rabbimden diliyorum, bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Sayın dernek üyelerim masaların üzerindeki broşürleri hepiniz okumuşsunuzdur, bazı işyerleriyle firmalarla sizlerin adına indirim anlaşılmasını yapmış bulunmaktayız, şunu da söylemeden geçemeyecek biz göçmenler alışverişte pazarlığı seven bir toplumuz pazarlığımızı  yapalım bundan sonra Dernek üyesi olduğumuzu kimliklerimizi gösterip anlaşılma indiriminden yararlanalım.Belki  bu aramızda olan firma sahiplerinin bu öneri hoşuna gitmeyecek ama her şey üyelerimiz için kusura bakmasınlar.  Artık düğünlerde toplantılarda Hayırlarınızda gerekli olan her şey masa sandalye çadır ışıklandırma vesaire her şey Dernek bünyemizde mevcut. Üyelerimizin acısında da tatlısında da yanlarındayız.  Ayrıca spor dalında Karabulut Spor Kulübü olarak futbol Atletizm jimnastik ve aerobik dallarıyla deneyimli kadrosuyla yaz okulumuz hizmetinizde kayıtlarımız başlamıştır.

Derneğimiz önce eğitim diyerek yaz tatili boyunca gençlerimize çocuklarımıza İngilizce öğretmenimiz Nazlı Deniz, Damyan Mahalle kızımız Erkan Akkaynak resim öğretmeni Salı akşamdan itibaren kurslara başlayacaktır, Hayırlı olsun her şey çocuklarımız için. Allah'ın izniyle nasip olursa planlarımız dahilinde 5 Ağustos 2016 tarihinde Ata topraklarımıza ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz fazla sözlerimi uzatmak istemiyorum. Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği olarak yardımlaşmaya ve dayanışmaya birlik ve beraberliğinize hep diğer verdik vermeye devam edeceğiz. Buradan tüm göçmenlere seslenmek istiyorum gelin bir olalım Birlik olalım bu yardımlaşmayı dayanışmayı kat kat hep birlikte arttıralım,  bir elin nesi var iki elin sesi var diyerek bu sesi hep birlikte çıkaralım tüm  göçmenleri üye olmaya davet ediyorum. Hayırlı ramazanlar diler şimdiden Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Nasipse 2017 Ramazan ayı yine böyle güzel İftar yemeğinde buluşmak üzere teşekkür ederim” dedi. Akhisar Balkan Göçmenleri derneğinin İftarına Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Ali Velestin Esnaf Odası başkanları ,   Dernek Başkanları ve vatandaşlar katıldı.İftar sonrası dernek adına  yoksul çocuklara yardım amaçlı anahtarlık, kalem, şapka ve rozet satış standı kurulu. Daha sonra Akhisarda Ramazan iftarı programında olan Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Ak Parti İlçe Başkanı İ. Hakkı Şenyiği, gençlik kolları başkanı,  kadın kolları başkanı, CHP ilçe Başkanı İsmail Şahin ve yönetimi Balkan Göçmenleri  derneği ziyaret ederek düzenlenen İftarın ve hayırların Kabul edilmesi dileklerin bulundular.