BAL-GÖÇ Derneği lokalinde Çanakkale Zaferinin 100. Yılı anısına program gerçekleştirdi.

BAL-GÖÇ Dernek Başkanı Tunay Gül yapmış olduğu konuşmasında; “18 Mart 1915 Destanının yazıldığı, tarihin en kanlı zaferi olarak da adlandırılan Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı bizlere bu cennet vatanı, bu bayrağı bırakabilmek adına ölüme giden şehitlerimizi, oyun çağındaki 13-14 yaşlarında o kınalı kuzularımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Düşmanda ne kadar imkan olursa olsun bizlerde bu iman gücü ve vatan sevgisi olduğu sürece kazanamayacağımız zafer kaybedecek bir karış dahi toprağımız yoktur.” Dedi.

Ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili video gösterisi gerçekleştirildi. Çanakkale Türküsü saz eşliğinde hep birlikte  söylendi. Mahalle imamlarından Sayın Cafer Hocanın duaları eşliğinde Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı anısına Bal-Göç Derneği olarak şehitlere dualar okundu.

Bal-Göç Başkanı Tunay Gül ve Yönetim Kurulu Üyeleri 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlama programına katılan misafirlere teşekkürlerini sunarken şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını dile getirdiler.