Selvili Mahallesinde Akhisar Belediyesine ait 87 bin mt2’lik bir zeytinlik, 1.060.000TL bedelle ve  icra marifetiyle satıldı. 1.305.000 TL bedelle satışa çıkan taşınmazın ihalesine üç talipli katıldı.

Ya bir kişi katılsaydı? Ya o ihaleye o toprağın değerini en iyi bilen insanlar, oranın gerçek sahipleri Selvili Mahallesi sakinleri girmeseydi… Yani 700Bin TL gibi bir bedelle satılsaydı… Ederinin çok altında bir fiyata…

Peki bu son mu olacak? Belediyemiz başka icra satışı ile karşılaşmayacak mı bundan sonra? 

Ne kadar borcumuz var? Akhisar Belediyesinin borcundan bahsediyorum. Bizim borcumuzdan, Akhisarlının borcundan… “Bana ne Akhisar Belediyesinin borcundan” diyemezsiniz. Çünkü icra yoluyla satılan mal Belediye Başkanının malı değil. Senin malın, benim malım yani bizim malımız… O zaman borçta bizim borcumuz.

Ne kadar borcun var biliyor musun? Emin değilim ama bütçemizin çok üzerinde, borçlanabileceğimiz sınırlara yaklaştık.

“Borç yiğidin kamçısıdır” dediğini duyar gibiyim ama “kazın ayağı öyle değil”. Belli bir sınırı var. Bu sınırlar aşılınca İçişleri Bakanlığının iznine tabi. Onunda bir sınırı var. Öyle kafana göre borçlanamıyorsun yani. Bu ülkede o hak bir tek Melih Gökçek’e verilmiş.

 Borcumuzun önemli bir kısmını yeni stadyumun inşaatı oluşturuyor. Akhisar Arena… Hani inşaatı duran, yeniden ihaleye çıkacak olan…

Yeni ihale borç demek, yeni borçta yeni icralar demek…

Çarşamba günü ihalede şanslıydık. Hiç değilse ederine yakın satabildik. Ya satamazsak? Ya mallarımız “üç otuz kuruşa” satılırsa?

Ne yapacağız? Stadyum inşaatı için yeni ihaleye çıkmayalım mı? 20 Milyon harcadığımız inşaat yarım mı kalsın? Bu kadar parayı çöpe mi atalım yani?

Tüm bu saçmalıkların sorumlusu “Bütünşehir” (en azından şimdi) değişmeyeceğine göre bir şeyler yapmalı. 

Borca karşılık köylerden gelen malları teminat göstermek olmamalı bu… 

“Emanet” olan bu malları icra yoluyla satılmasına seyirci kalınmamalı. “Emanet” diyorum çünkü o mallar köylümüzün Belediye’ye emaneti… Yerel seçim sürecinde CHP olarak biz bu malları sattırmayacağımızı seçim beyannamemize yazmıştık. Diğer partilerinde bunu meydanlardan dillendirdiğini biliyorum. O halde…

Birilerinin aklına hemen eski stadyumun arazisi geldi biliyorum. Öyle ya icralık olduysak birazda bu stadyum inşaatı yüzünden olduk. O zaman yapalım bir AVM, konduralım “rezidansı”, bir de otel yaptımıydık değmeyin keyfimize… Orada biraz durun bakalım. Orasının bir AVM veya beton yığını olmasına tüm Akhisarlı karşı çıkar.

Ya ne yapmalı? Neler yapılmaması gerektiğini aklımın erdiğince yazdım. Ne yapılması gerektiğine iktidarı ve muhalefeti ile yönetenler karar verecek.