Akhisarlı genç Ümran Demir, Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden gönüllü olarak başlattığı kampanya ile belli tarihlerde katılımcılar ile birlikte lokantalar ve vatandaşların verdiği et, ekmek ve mamalar ile sokak hayvanlarını besliyorlar. 

Bu işi gönüllü olarak yaptıklarını belirten Demir; “Küçüklüğümden beri hayvanları seviyorum. Sokaklarda birçok hayvan aç ve susuz geziyor. Sosyal paylaşım sitesini bu hayvanların yararı için kullanmak istedim ve facebook üzerinden “Akhisar’daki Sokak Hayvanlarını besleme” diye sayfa oluşturdum. Sayfamızı açtığımızdan bu yana birçok işletme ve vatandaş bu konuda destek oldu. Kendileri gelemeseler de yardımlarını bize ulaştırdılar. Bizde arkadaşlarımız ile birlikte Akhisar’ın belirli noktalarında o yardımları hayvanlara verdik. Etkinliklerimizi her hafta yapmaya çalışıyoruz. Bizlere katılmak isteyen vatandaşlarımız da facebook üzerindeki sayfamızdan etkinliklerimizi takip edebilirler veya yardımlarını ulaştırabilirler” dedi.

Şimdiye kadar iki etkinlik düzenlediklerini ifade eden Demir; “İki haftadır bu şekilde etkinlik düzenliyoruz. Tabi insanların ilk etapta bu şekilde etkinlik olduğunu bilmedikleri için arkadaşlarımız ile birçok işletmeye bu şekilde etkinlik düzenlediğimizi ilettik, onlarda bu isteğimizi geri çevirmediler. İki haftadır bize yardım eden Köfteci Gürlüoğlu, Lale Lokantası, Köfteci Cem, Tekin Oto Yıkama, Murat Mestanoğlu, Hasan Hüseyin Çiçek, Nihat Akçay ve İsmail Demir’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Akhisarpress.com / Mustafa Özdemir