Soma ve Kırkağaç üzerinden Akhisar’a gelen  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı’yı  makamında ziyaret etti. Vali  Erdoğan Bektaş Kaymakam Kaan Peker’in de  bulunduğu ziyarette bakan  Eroğlu, vali Bektaş’a “ Manisa Sipil dağına İzmir’den de yol yapalım” dedi.

Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Beleadiyespor forması, Özel Zeytin Yağı, sofralık zeytinlerden oluşan bir kutu,  556. Çağlak Festival davetiyesini  bakan Veysel Eroğlu’na verirken, AKP yönetim kurulu üyesi Şükran Füzün bakanın eşi  Hatice Eroğlu’na  yine özel Akhisar Belediyespor amblemli bir kahve takımı hediye etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Manisa’da yapılan  yatırımların tanıtıldığı bir kitapçığı ziyarete  katılanlara dağıtıldı. Bakan Eroğlu, Çağlak Festivali ile, Bosna Hersekteki Ayvaz Dede şenliklerinin irtibatlı olduğunu, Ayvaz dedenin Akhisar’dan Bosna’ya gittiğini belirterek, “Partimizin bir programı olduğu nedeni ile  Çağlak Festival açılış törenini katılamayacağım ama, kalbimiz daime sizinle.” Bakan Eroğlu vali Erdoğan Bektaş’a dönerek, “Vali bey Sipil’e İzmir’den yol var mı ?” sorunca,  elverişli bir yol olmadığı cevabı üzerine, “Spile’İzmir’den güzel bir yol yapalım. Önemli olduğuna inanıyorum.” Dedi.

Bakan Eroğlu, eşi  ve bakanlık yetkilileri İzmir’deki Başbakanın yemeğine katılmak üzere Akhisar’dan ayrıldılar.