Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyetinin yapmış olduğu protokol kapsamında tüm öğrencilere Bağımlılıklar Mücadele eğitimi verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyetinin yapmış olduğu protokol kapsamında Tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına uygun hazırlanmış, bilimsel içerikli eğitimler, Bağımlılıkla Mücadele kapsamında özel eğitim almış olan 45 rehber öğretmen tarafından okullarımızda verilmeye başlandı.

Konu hakkında bilgilendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer;” İlk etap da Ocak ayı içerisinde Akhisar Merkezde bulunan 18 okulumuzda 40 adet kurs ile 1100 öğrencimize verilecek olan eğitimlerimiz ikinci dönemde devam edecektir. Mahalleler de bulunan okul öğrencilerimizin eğitimleri de Akhisar Rehberlik Araştırma Merkezinin Rehber Öğretmenleri vasıtasıyla yapılacaktır. Bu eğitimler kapsamında 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı sonuna kadar Akhisar Merkez ve Mahalleler de toplam 450 Kurs açılması ve 15000 öğrencimizin bu eğitime tabi tutulması planlanmaktadır. Mevcut durumda planlanmış 300 kurs ve 9500 kursiyerin eğitim programları hazırlanmış olup, temel amacımız tüm öğrencilerimizin bu eğitimi almalarının sağlanmasıdır” dedi.