Akhisarpress.com - Akhisar’da Değişim Tiyatrosu tarafından kurulan ve “Emekçi Kadınlar Platformu” adı altında 27 Ocak – 8 Mart gününe kadar Akhisarlı kadınlarla anket düzenlediler.


Yaklaşık 3 bin kadınla yaptıkları anket sonuçlarını Akhisar’daki tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile paylaştıklarını ve olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden proje yöneticisi Kemallettin Pehlivan Akhisarpress.com muhabirine yapılan anket ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.


Türkiye’de ilk defa kadınlar ile ilgili bu kadar büyük bir anketin yapıldığını belirten Pehlivan, 5 mahalle, 4 belde ve 10 köyde farklı düşüncelerde bulunan 3 bine yakın kadınla bire bir görüşerek anket formu doldurduklarını söyledi.


Anketin gönüllü bir ekip tarafından düzenlendiğini belirten Pehlivan; “ Emekçi kadınlar platformu olarak, Akhisar’da binlerce kadın ile birebir görüşüp anket düzenledik. Türkiye’de kadınlar için düzenlenen en büyük anketlerden birisi olduğuna inanıyoruz. Bu ankette kadınların verdiği mesajlara yetkililerin ciddiyetle yaklaşacağına ekibimiz olarak inanıyoruz. 27 Ocak – 8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz anket sonuçlarını rapor halinde Akhisar’daki siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına sunuyoruz. Anket sonuçlarını şimdiye kadar kimler ile paylaşırsak olumlu tepkiler alıyoruz diye konuştu.


Pehlivan, yaklaşık 3 bin kadınına yöneltilen sorulardan oluşan anket sonuçlarını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da yakından ilgilendiğini kendilerine kısa sürede sonuçları ulaştıracaklarını da ifade etti.