Aydın Tarım Satış Kooperatif Başkanı Rahmi Işıklı, Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Tarım ve Satış Kooperatifinin konuğu oldu. Aydın Tarım Satış Kooperatif Başkanı Rahmi Işıklı, Akhisar için bir özeleştiri yaparak hizmet binasının yanlış bölgede şehir merkezinde kurulduğunu ancak bu merkezin çiftçiye yakın bir bölgede kurulması gerektiğini ifade etti.
 
Akhisar’daki tarımsal faaliyetleri yerinde incelemek için ziyaret ettiklerini altını çizen Aydın Tarım Satış Kooperatif Başkanı Rahmi Işıklı yaptığı konuşmada, “Akhisar, tarımda önemli bir yere sahip 14 milyon ağaç olduğu söyleniyor. Bunları görelim, kooperatiflerimizin durumunu görelim diye Akhisar Tarım Satış Kooperatifi’ni ziyaret ettik. Akhisar kooperatifi 2008 yılında yapıldı. Bir arpa boyu yol almadan, hala yapıldığı gibi duruyor. Fabrikanın kuruluş yeri yanlış ve zeytin bölgesinden uzakta, yolu şehrin içinden geçiyor. Traktörle gelmek mümkün değil. Buna göre öncelikle fabrikanın zeytin bölgesine taşınması lazım. Tire’de de eskiden böyle idi. Tire eski hantallığından kurtulup 1 milyon zeytin sattı. Akhisar’da ileride inşallah o günleri görecektir” dedi.
 
Aydın Tarım Satış Kooperatifi ile birlikte görüş alışverişi yaptıklarını ifade eden Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Ekber, “Ben başta Aydın Tariş Kooperatif başkanı Rahmi Işıklı ve Polat Makine A.Ş satış müdürü Yunus Pehlivan’a bize yardımcı ve misafir oldukları için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra kardeş kooperatiflerimiz ile fikir alışverişine devam edeceğiz. Polat Makine’de bizim ayrılmaz bir parçamız. Sağ olsunlar çok misafirperverler. Geçen hafta bizi geziye götürdüler; Hatay, Mut, Altınözü, Antep o taraflara Polat Makine 13 tane kooperatifi geziye götürdü. Oradaki potansiyeli gördük, makineleri gördük. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Size de geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Polat Makine A.Ş satış müdürü Yunus Pehlivan ise yaptığı konuşmada, “Biz Polat Makine olarak Tarım Satış Kooperatifleri ile her zaman el eleyiz. Çünkü kooperatifin bilinci içerisinde tüm müşterilerine, çiftçilerine yardımcı olan bir kooperatif. Biz de zeytinyağı makinelerini en üst düzeyde üreten bir firmayız. Bu konuda Akhisar Tariş’in daha aktifliğini nasıl arttırabiliriz, teknolojiyi nasıl takip edebiliriz, nasıl kapasitelerini, kazançlarını, müşterilerini daha iyi imkanlar sunabiliriz şeklinde sayın başkanımla beraber, Aydın Tariş başkanımızla beraber gezi düzenledik. Bu gezide bilgilerimizi kooperatiflere aktarıp sistemleri daha güzel bir noktaya getirmek için çalışmalar yaptık. Bu ince davetinden dolayı da sayın başkanım Ali Ekber Bey’e de çok teşekkür ederiz” dedi.