Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Akhisar’ın Kurtuluş etkinliklerine katılarak, Akhisar’ın kurtuluşunda emeği geçen Kuvay-ı Milliye kahramanlarına ziyarette bulundu. 

Akhisar ADD Gençlik Kolları ve Türkiye Gençlik Birliği Atatürkçü Düşünce Kulübü ile birlikte, Milli Egemenlik Meydanında gerçekleştirilen kurtuluş etkinliğinin ardından Aynalı Camii’deki Karaosmanoğlu Halit Paşa’yı kabristanlığına ardından da, Reşatbey, Murat Tolun ve İsmail Bahri beyin kabristanlarını ziyaret ederek dua okudular ve karanfil bıraktılar.

ADD Gençlik Kolları Başkanı Bahattin Yılmazoğlu, Akhisar’ın kurtuluşunun daha etkin ve değerlerimize daha fazla sahip çıkılarak kutlanması gerektiğini dile getirerek; “ Akhisar’daki direnişte önemli görevler yürüten, Akhisar'ın ilk belediye başkanlarından Tirelizade İsmail Bahri Bey'in de kabrini ziyaret ettik. Değerli Akhisarlılar; Yunanlıların Akhisar'ı yaklaşık 3 yıl süren işgalin ardından işgale karşı direnişi başlatan bu insanlar bizlere sadece hayatlarını değil onurlu, çağdaş ve özgür bir Akhisar'ı da armağan etmişlerdir. Fakat bugün de üzülerek gördük ki Karaosmanoğlu Halit Paşa gibi baş vererek savunulup geri kazanılmış bu topraklarda onların mücadelelerine laik bir kutlama töreni bile çok görülüyor. Daha da önemlisi sürekli yetişen, büyüyen bir nesil yerel kurtuluş tarihinden yoksun yetişiyor. Şu asla unutulmamalıdır daha düne kadar barış diyenler bugün ise savaş çığlıklarını yükseltiyor, tarih sadece ondan ders almayanlar için tekerrür eder. Bizlerde bu bilinçle bu toprağın onurlu insanlarının mücadelesi neticesinde kazanılmış zaferleri kutladığımız milli bayramlarımıza hep birlikte sonuna kadar sahip çıkacağız. Kurtuluşumuzun 93.yılında Bakırlı Saçlı Efe'den Karaosmanoğlu Halit Paşa'ya Reşat Bey'den Ali Şefik Bey'e Murat Tolun'dan İsmail Bahri Bey'e kadar Akhisar Reddi İşgal Cemiyeti ve Kuvay-i Milliye cephesinde bizler için düşman işgaline karşı beyinleriyle, yürekleriyle ve bilekleriyle direnen vatanseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Resmi bayramlarımızı daha görkemli kutlamak ümidiyle Akhisarlılarımızın Egemizin 6 Eylül kurtuluş yıldönümümüzü en içten dileklerimle kutlarım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; Barış milletleri refah ve mutluluğu eriştiren en iyi yoldur.” Dedi.