Akhisar Halil Mandacı Ortaokulu Müdür yardımcısı Onur Soylu ve Sosyal Bilgiler öğretmeni Fatma Bostan'ın sunuculuğunu, Beden Eğitim Öğretmeni Gökmen Pome'nin tören komutanlığını yaptığı program, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Akhisar Belediye Başkanlığı, Siyasi Parti, Odalar ve derneklerin çelenk koyması Saygı duruşu ve Halk Eğitimi Merkezi Müzik Öğretmeni Dilek Emirosmanoğlu Özturan yönetimiyle Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla çelenk koyma töreni sona erdi.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yaptı Akhisar Belediye başkanı Ecz. Besim Dutlulu yaptı. Dutlulu;" Bugün, Türkiye Cumhuriyet'imizin kurucusu, İstiklal Savaş'ımızın şanlı önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Akhisar'ımıza gelişinin 98'inci yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir aradayız. Ülkeyi karış karış dolaşarak yeniden inşa eden büyük önderi, tam 98 yıl önce burada bağrımıza bastık ve şehrimizde ağırladık. Bu yıl, içerisinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle meydanları hınca hınç dolduramasak da,  coşkulu kutlamalar yapamasak da binlerce Akhisarlının bu kutlu günde, bu bayram gününde kalplerinde aynı sevgiyi, onuru, heyecanı, özlemi ve minneti taşıdığına yürekten inanıyorum.

Vatanın her köşesinde vatandaşları ile vakit geçirmeye büyük önem veren Atatürk, 5 Şubat 1923 tarihinde şehrimizi ziyaret ederek Akhisar Belediye’sine gelmiş ve burada İlçenin ileri gelenleri, çiftçileri ve sanatkarlarıyla buluşarak genç Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesi için Akhisarlılarla fikir alışverişinde bulunmuştur. Bu esnada Akhisarlılar, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulma yürüyüşünde ve Ulu Önderin devrimlerini sahiplenmekte ne kadar kararlı olduklarını ifade etme fırsatını bulmuşlardır. 1923 yılından sonra birkaç kez daha güzel şehrimizi onurlandıran Mustafa Kemal Atatürk şehrimiz ve Akhisarlılar için belediyenin onur defterine, “Akhisar’da geçirdiğim birkaç saatlik zaman çok kuvvetli, çok kıymetli hatıra yaratmaya kafi gelmiştir. Memleket güzel, halk temiz, samimi ve münevverdir. Bu muhitin havası da ne kadar derin bir muntazamdır.” sözleriyle  şehrimizin ve sevgili Akhisarlıların değerine işaret etmiş ve bizleri onurlandırmıştır. Bu sözleri, Türkiye Cumhuriyet'imizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sarf etmesi bizler için çok değerli ve anlamlıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ayak bastığı günden bu yana gelişmeye ve büyümeye devam eden Akhisar'ımıza, göreve geldiğimiz günden beri O'nun ilke ve devrimlerinin ışığında, çağdaş ve modern kent hedefiyle hizmet etmeye siz değerli hemşerilerimizin de desteğiyle)devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Akhisar'ımız, tarımıyla, sanayisiyle, kültürel ve turistik zenginlikleriyle Atatürk'e yaraşır şekilde, Türkiye'nin önemli kentlerinden birisi haline gelmiştir. Bir ferdi olmaktan her zaman büyük bir onur ve gurur duyduğum Akhisar'da ,98 yıl önce  büyük bir gurur ve heyecanla karşıladığımız ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğumuz sonsuz saygı ve sevgiyi, bugün tüm Akhisarlılar olarak bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz. Yüzlerce yıl geçse bile Atatürk ilkelerine gönülden bağlı kalacağımıza ve daima onun izinden yürüyeceğimize bugün bir kez daha  söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Akhisar'ımızın bu özel gününü bir kez daha kutluyorum" dedi.

Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri Alperen Başoğlu (Mustafa Kemal'e Giden Yol), Derya Naz Hasanlar (Atatürk Destanı) şiirlerini okudular.

Atatürk'ün Akhisar'a gelişini anlatan konuşmayı Akhisar Halil Mandacı Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Fatma Bostan yaptı. Fatma Bostan;" Bu gün burada Mustafa Kemal Atatürk’ümün Akhisar’a gelişinin 98. yılını kutluyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz. Çünkü Akhisar, Ege Bölgesi için, Türkiye için çok önem taşıyan bir şehirdir. Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk de bunu çok iyi bilen bir liderdir.Mustafa Kemal Atatürk, daha cumhuriyeti kurmadan önce Akhisar ilk ziyaretini 5 şubat 1923 tarihinde gerçekleştirmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın mimari, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı, her anlamda bizlerin en önemli atası Mustafa Kemal Atatürk’ün, Akhisar’a gelişi bizler için çok değerlidir. Bu ziyarette de Akhisar halkının Yunan işgaline karşı nasıl bir direniş, nasıl bir savunma gerçekleştirdiğini övgülerle anlatmıştır. Her fırsatta, yurdun her köşesinde vatandaşları ile vakit geçiren Mustafa Kemal Atatürk Akhisar'ı ziyaretinde de Akhisar Belediyesine gelerek ilçenin ileri gelenleri, çiftçileri ve sanatkarlarını kabul edip genç Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesi için Akhisarlılarla fikir alışverişinde bulunmuştur. Bu esnada Akhisarlılar; Ata’mıza, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yürü ne kadar kararlı oldukların ifade etme fırsatını bulmuşlardır. Akhisar’ımızı ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk,"Akhisar’da geçirdiğim birkaç saatlik zaman çok kuvvetli, çok kıymetli hatıra yaratmaya kafi gelmiştir" sözleri ile bizleri onurlandırmış, güzel şehrimizin ve sevgili Akhisarlıların bu ülke için çok önemli olduğuna işaret etmiştir. Bizler de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri ve çağdaş medeniyet fikrini yerine getirene kadar, durmadan, yılmadan çalışacak ve bu ülke için Ata’mızın mirasına yaraşan nesiller yetiştireceğiz. Ziyaretlerinin 98. yılında "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerinden sonra program sona erdi.

Atatürk'ün Akhisar'a gelişinin 98.Yıl dönümü törenlerine, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Ecz. Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Siyasi Parti Başkanları, Oda ve Dernek Başkanları, Daire Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.