Yavuz Selim Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Erbatur’un yönettiği, Türkçe Öğretmeni Tayfun Meriç’in sunduğu program, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Akhisar Belediye Başkanlığı, Siyasi Parti, Odalar ve derneklerin çelenk koyması Saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Tuna Şensesli’nin yönetimiyle Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla çelenk koyma töreni sona erdi.

İkinci tören Saat 10:30'da Belediye Meclis salonunda başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardında daha sonra Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yaptı.

Belediye Başkanı Besim Dutlulu yaptığı konuşmada, “Öncelikle herkesi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Dün, Merkez üssü Akhisar'ımızın Karabörklü ve Medar Mahalleleri olan AFAD verilerine göre 4.4 ve 4.8 büyüklüğündeki depremlerin korkusunu hep birlikte yaşadık. Tüm Akhisarlı hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah, hepimizi daha büyük afetlerden korusun. 

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizin kurucusu, İstiklal Savaşı'mızın şanlı önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Akhisar'ımıza gelişinin 97'inci yıldönümünü kutlamak için bir aradayız.

Akhisar'a olan sevgisini şu sözlerle ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehrimize verdiği değeri net bir şekilde özetlemiştir: ''Akhisar’da geçirdiğim birkaç saatlik zaman, çok kuvvetli, çok kıymetli hatıra yaratmaya kafi gelmiştir.”

Bu sözler, Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten geldiği için, bizler için çok değerli ve anlamlıdır. 

Akhisar, Kurtuluş Savaşı'nda şanlı kahramanlık destanlarının yazıldığı bir şehirdir. Türkiye Cumhuriyeti'mizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için 100 yıl önce büyük bir dayanışma örneği gösteren Akhisar, bugün de aynı azim, kararlılık ve inancı göstermeye hazırdır. 
97 yıl önce Akhisar'da büyük bir gurur ve heyecanla karşıladığımız Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğumuz sonsuz saygı ve sevgiyi,  bugün tüm Akhisarlılar olarak bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz. 

Bir ferdi olmaktan her zaman büyük bir onur ve gurur duyduğum Akhisar'ın, Cumhuriyetimizi asla sahipsiz bırakmayacağına ve onu sonsuza kadar yaşatacağına olan güvenimiz tamdır. 

Cumhuriyet aşığı Akhisar'ımıza layık olacağımıza, Atatürk ilkelerine gönülden bağlı kalacağımıza ve Ata'mızın yaktığı özgürlük ve bağımsızlık meşalesini yüzlerce yıl geçse bile taşıyacağımıza söz veriyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten şiir ve slayt gösterileri ardından program son buldu.