Ankara Tren Garı kavşağında 2 patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu iddia ediliyor.

Öğle saatlerinde yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Olay yerinde ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.  Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

Patlamanın olduğu yere ambulanslar sevk edildi.  Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

MİTİNGE GİDEN AKHİSARLILAR ŞOK’TA…

Akhisar’dan Ankara’ya barış mitingine giden sivil toplum kuruluşları üyeleri olay yerinde olduğu öğrenildi. Akşam yola çıkan grup sabah toplanma yeri olan Ankara Tren Garında diğer gruplarla bir araya geldi. Miting için yürüyüşe başlamadan önce toplanılan yerde meydana gelen patlamada birçok kişinin yaralandığını ve hayatını kaybettiğini dile getirdiler. 

“ÇOK YARALI VAR”

Akhisar Eğitim-Sen başkanı Ceyhun Çıtak ile yaptığımız telefon görüşmesinde meydana gelen patlama olayında yakın olduklarını fakat Akhisarlılarda bir sorun olmadığını dile getirdi. Mitingin iptal olduğunu ve Akhisarlılar ile toplanarak geri döneceklerini dile getiren Ceyhun Çıtak; “Şuan burası çok karışık, halen ambulanslar geliyor ve yaralıları taşıyorlar” Dedi.

“VAHŞET BİR OLAY”

Akhisar Eğitim-Sen üyesi olan Ramazan Dede ile yaptığımız telefon görüşmesinde çok korkunç bir olay olduğunu ve çok yakınlarında meydana geldiğini dile getirdi. Dede; “Çok vahşet verici bir olay herkes şuan şokta, Akhisarlıların nerede olduğunu ve yaralanan yada hayatını kaybedenlerin arasında olup olmadığını bilmiyoruz. Şuan burası tam bir kaos, bizim 40 metre yakınımızda meydana geldi. Patlama sonucunda havaya uçan insanları gördük. Böyle bir vahşet olamaz.” Dedi.