Konu hakkında Akhisarspor Taraftarlar Derneği adına dernek başkanı Nihat Uz lokal binasında yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; “Kamuoyunun bilgisine;Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak halkımızdan, sporseverlerden gelen talep doğrultusunda, sorumluluk bilinciyle üyemiz olsun veya olmasın futbolla ilgilenen her düşünceden taraftarın maçların oynandığı günlerde her zaman her yerde dillendirdiği yeni stad yapımı veya yeni stad yapılıncaya kadar mevcut şehir stadının revize edilmesi, onarılması mevzusunu imza kampanyası ile gündeme getirdik.27 Temmuz’da basın açıklaması ile yapacağımızı duyurduğumuz ve 29 Temmuz 2013 / Pazartesi günü saat 12:30’da başlattığımız “ Fısıldamıyoruz, Haykırıyoruz.

Stadyum Meselesi, Memleket Meselesi” mevcut şehir stadımız revize edilsin, Süper Lig maçları Akhisar’da oynansın, takımımızla birlikte, Akhisar ekonomisi, Akhisar esnafı ve işadamları kazansın konu başlıklı imza kampanyamız halkımız tarafından yoğun destek görmüştür. İmza kampanyasını düzenlediğimiz günlerde; yaşadığı şehrin menfaatleri doğrultusunda, kamu yararı ve toplum çıkarı için duyurumuza itibar ederek duyarlılık gösteren ve kendi iradesi ile stadımıza gelip imza atanlara, imza atarken konu ile ilgili beklentilerini anlatanlara, telefon ile desteklerini belirtenlere, e-posta ile desteğini belirtirken gündeme getirdiğimiz için teşekkür edenlere, unutturmayın diyenlere verdikleri destek için sonsuz teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Türkiye Tüm Taraftarlar Federasyonu Yönetim Kurulu’na önce e-posta atarak ve daha sonra basın açıklaması yaparak destek verdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.Saygıdeğer Akhisar halkı; daha önce belirttiğimiz ve söz verdiğimiz üzere imza kampanyası sonucu toplanan imzalar tanzim edilerek Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Başbakanlık Merkez Binasına, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç’a gönderilmiştir. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç ile bire bir görüşmek üzere Bakanlık Sekreterliği’nden randevu talebinde bulunulmuştur. Bakanlık Sekreterliğinin ifadesiyle Bakanımızın önceden planlanmış programları olması nedeniyle Ankara’da bulunmadığını, talebimizin kayıt altına alındığını ve randevuyu Bakanımızın Ankara’da olacağı tarihte gerçekleşebileceğini belirtmişlerdir.

Görüşmelerimiz halen devam etmektedir.Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak 2013-2014 sezonunun her kesimden insanı mutlu edecek şekilde olması temennimizdir.Saygılarımızla, Akhisarspor Taraftarları Derneği Yönetim Kurulu” dedi.

Daha sonra basın mensuplarından gelen “Maçlara gitmiyormusunuz”sorusuna cevap verdi.

Nihat UZ “Evet maçlara gitmiyoruz dernek olarak maç öncesi akhisar’da bir mekanla konuşup orada izliyoruz amacımız Akhisar esnafı kazansın.”diyerek konuşmasını tamamladı.