Akhisarpress.com - Ülkemizde 21 Mart günü Down Sendromlular günü İlan edilmesini değerlendiren AKSEK Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezinde bulanan 70 öğrenciden 18 Down Sendromlusu için kurumu müdürü Nuray Bayraktar ve öğretmenleri aileleri ile birlikte eğlence düzenlediler. Balonlarla eğlendiler, pasta kestiler, oyunlar oynadılar.

Aksek Sevgi Çocukları Derneği Başkanı Halil Hatip, yönetim kurulu üyesi Sabri Kaalender’in de katıldığı eğlence günün hakkında bilgi veren kurum müdürü Nuray Bayraktar, “ Akhisar’ımızda bizim gibi olan kurumlarda ve kurmalara gelmeyen DOWN Sendromlunun sayısının 250 kişiyi artığını tahmin ediyoruz.

Bizim merkezimizde eğitim gören öğrenci sayımız 70 kişi. 18’i Down Sendromlu bulunuyor. 21 Mart gününü onlarla ve anneleri ile birlikte kutlamak için bir araya geldik. Hep beraber eğlenirken onlara özel bir günleri olduğunu da hatırlatmış olduk. Bizlere destek olan kuruluşlara ve katılan ailelere teşekkür ediyorum. Kurum olarak sosyal etkinliklerimizle hem öğrencilerimize hem de ailelerinin morallerini yükseltmeye çalışıyoruz.” Dedi.