AKSEK sevgi çocukları  rehabilitasyon  derneği, gelecek hafta içinde  yapılacak  kongre öncesi çatlak sesler yükselmeye başladı.
 
Yapılmaya başlanan 4 katlı  yeni Rehabilitasyon merkezindeki inşaat ekonomik nedenlerden dolayı  6 aya yakın bir süredir  durdu.  Hafta içinde yapılacak olan genel kurul öncesi, binanın yapılacağı arsayı bağışlayan   dernek başkanı Orhan Alkın ve yeni yönetime alacağı arkadaşları ile birlikte,  kaba inşaatının % 60’nın  bittiğini söylediği  yerde basına açıklama yaptı. Görevdeki yönetim kurulunda olduğu halde, davet edilmeyen  Mustafa Bayraktar,  başkan  Orhan  Alkın ve  Zekeriya Kemahlı arasında  karşılıklı tartışma ve suçlamalar yaşandı. Öğrenildiğine göre  23 Ağustos Salı günü yapılacak  Genel Kurulda iki ayrı gurubun yönetim için  liste hazırlıyorlar.
 
Dernek başkanı Orhan Alkın, inşaatta  yaptığı basın açıklamasında, bu güne kadar derneğe ve Rehabilitasyon merkezine  madde manevi katkı yapanlara teşekkür ederek, “ Salı günü yapacağımız Genel kurulda sonra 1996  kuruluş yılından beri  kurucu ve onursal  başkanımız  Halil Hatip ve diğer arkadaşlarımızın birikimleri  ve  tecrübeleri ile aramıza katılacak yeni arkadaşlarımız ile  inşaatı en kısa zamanda  tamamlamayı  hedefliyoruz.” 2017 yılı sonu veya 2018 başında  yeni binaya geçmeyi düşündüklerini söyleyen  Orhan  Alkın  bu  basın açıklamaya  niye davet edilmediğini soran yönetim kurulu üyesi Mustafa Bayraktar’a yeni yönetime girecek arkadaşlarla bu kararı aldıklarını söyledi.
 
Mustafa Bayraktar, her  sivil toplum örgütünde, fikir ayrılıkları olabileceğini, fakat  emeği hepimizden çok geçen Halil Hatip ve diğer arkadaşların  çağrılmamasının etik olmadığı düşüncesinde  olduğunu söyledi. Mustafa Bayraktar, Orhan Alkın’ın ikili konuşmalarına  Orhan Alkın’ın listesi olan  Zekeriya Kemahlı’da katıldı. Bayraktar ve Kemahlı, karşılıklı olarak, “sizin zamanınızda  ne kadar para harcandı” tartışması yaşandı.
 
23 Ağustos Salı  Esnaf Kefalet Kooperatif salonunda  saat 21.00 de yapılacak Genel Kurul toplantısının tartışmalı ve  çekişmeli geçmesi bekleniyor.
(Haldun Akyüz)