AKSEK Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 'Birgün Değil Hergün Engelsiz Dünya' için yılın projesine hazırlanıyor. 

AKSEK Sevgi çocukları özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi   Türkiye de ilk kez dünya engelliler gününü kutlayıp unutmaktansa 2016 yılını dünya engelliler yılı olarak ilan ediyor. Engelsiz bir dünya hayali ile çıkılan bu kutsal yolda tek gayesi çocuklarımızın ve engelli olarak gördüğümüz insanlarımızın gerçekliğini bir kez daha hatırlatmak ve onlar için engelsiz bir dünya oluşturabilmek olan sevgi çocukları , bu sebeple 3 aralık 2015 – 3 aralık 2016 tarihleri arasında Türkiye de ilk kez bütün bir yılı engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kalkması adına düzenleyecekleri etkinliklerle anlam kazandıracak.

Konu ile ilgili basına açıklamada bulunan AKSEK sevgi çocukları özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi yönetim kurulu başkanı Halil Hatip; ‘3 aralık bizim için önemli bir gün ama maalesef bizim değerlerimiz yaşadığımız ülkede sadece 1 gün sıkışıp kalmakta sonra ise hatırlanmamakta… engellilerimiz bu ülkenin en önemli gerçeklerinden biri. Onlar için hayatı kolaylaştıran engelsiz bir dünya oluşturmak zorundayız. Bu amaçla kurulan derneğimiz Türkiye’de ilk kez bütün bir yılı kapsayacak şekilde bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. Bu amaçla 2016 yılı içerisinde bu konuyla ilgili toplumsal duyarlılığı arttırmak ve bilinçlendirmek adına bir çok faaliyet gerçekleştireceğiz. 2016 dünya engelliler günün ilk önemli etkinliği ise 12.12.2015 tarihinde Akhisar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştireceğimiz Fide KÖKSAL konseri olacaktır. Fide Köksal aslen İzmirli olan bir sanatçı ve komşumuz Yunanistan’da önemli bir sanat anlayışına sahip. Fide Köksal 12 aralıkta Akhisar’ımızda olacak ama yalnız gelmeyecek. Yunanistan’da beraberinde getireceği engelli çocuklarımızda bizim misafirimiz olacak ..  böylelikle komşu iki ülke arasındaki duyarlılığı bu sefer bizim öz çocuklarımız ile tekrar kurmaya çabalayacağız. Yüreğimizden geçen güzel bir duyarlılık gerçekleştirmek. Bilindiği üzere AKSEK sevgi çocukları olarak yeni bir hizmet binası yapıyoruz. Bir tuğlada sen koy kampanyamız doğrultusunda bu etkinliğin tüm gelirleri çocuklarımıza daha engelsiz bir dünya için hazırladığımız okulumuz için ayrılacaktır. 2016 yılı Dünya Engelliler Yılı organizasyonu düzenleyicisi AKSEK sevgi Çocukları olup basın danışmanlığı ve bu sosyal sorumluluk organizasyonun planlanması BUİSOS Danışmanlık Bünyesinde Akhisar’ın yeni yüzü olan Akhisar LİFE Dergisi tarafına bırakılmıştır. Şimdiden yüreği güzel tüm Akhisarlı hemşerilerimize gösterecekleri duyarlılıktan dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Unutmayalım ki engelsiz bir dünya mümkün yeter ki yüreklerimizde engelleri kaldırmakla yola çıkalım.. ‘ açıklamasında bulundu.

Akhisar Life Dergisi imtiyaz sahibi Burak Yurdakul 2016 Dünya Engelliler yılı projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, böyle bir organizasyonda basın ve organizasyon danışmanı olmalarından dolayı ayrı bir onur ve gurur duyduğunu belirtti. Yurdakul ; ‘ Akhisar Life dergisi olarak hedefimiz sadece bir ‘dergi’ olmak değil.. aynı zamanda bir duyarlılık yaratabilmektir ve bu amaç doğrultusunda gerçekleştirmeyi planladığımız organizasyonların belki de en önemlilerinden biri AKSEK sevgi Çocukları’nın gerçekleştireceği 2016 Dünya engelliler yılı projesi. Bu projeye yönelik amacımız projeyi sadece Akhisar’da sınırlı tutmak değil. Bu projeyi ulusal basında ve ulusal kamuoyunda gerekli duyarlılıkla insanlarla paylaşmak ve toplumsal duyarlılığı ulusal bir boyuta taşıyabilmektir’ dedi. 

Burak Yurdakul;  Fide Köksal’ın Türkiye konserlerinin menajerliğini üstlenen firmamız aynı zamanda komşu ülkede önemli bir söz sahibi olan ve bu tür sosyal sorumluluk projelerine duyarlılığı ile tanınan Fide Köksal aracılığı ile Yunanistan basınında da bu etkinliğe yer vermek ve ulaşabildiğimiz oranda böyle önemli bir konuyu uluslararası basına da taşımak olduğunu belirtti. 

AKSEK Sevgi Çocukları 2016 Dünya Engelliler Yılı kapsamında birçok organizasyon projesi şimdiden hazır. Bunun haricinde AKSEK sevgi çocukları engelsiz bir dünya için bütün bir yıl engelsiz bir yaşam projelerini kabul edecek. Akhisar başta olmak üzere 1 yıl boyunca bu proje kapsamında Sevgi çocuklarına gelecek olan projeleri değerlendirip bunları hayata geçirecek . 

Engelsiz bir dünya için engelsiz bir yıl… İlk etkinlik tarihi 12.12.2015 yer: Akhisar Kapalı Spor Salonu




VİDEO