İki yönetimin ve genel kurulun kararıyla 34-34 eşit çıkan oyların ardından tekrar bugün SS Esnaf Kefalet Kooperatifi Toplantı salonunda genel kurul seçimi yapıldı.
 
Seçim sonunda derneğin olağan üstü genel kurul seçime katılan 59 üyeden 41 üye açık oy kullanarak Hasan Kirazoğlu’nun listesini oy çokluğu ile seçti.
 
Akhisar Sevgi Çocukları Derneği yeni başkanı Hasan Kirazoğlu’nun listesi; Kenan Molla, Orhan Yavuz Ejder, Noyan Bayraktar, Yunus Şener, Kadri Boz, Semih Gürmen, Serpil Sözcüer, Mustafa Bayraktar, Yönetim Yedek : Mehmet Saygı, Elif Şat, Şerif Afşar, Mustafa Özdemir, Cengiz Özdemir, Denetim Asil: Erdem Şat, Akif Özalp, Emine Oktar, Denetim Yedek: Ayşın Gürmen, Osman Çaprak, Barış Bayraktar. Federasyon Delegeleri: Kadri Boz, Orhan Yavuz Ejder, Semih Gürmen, Erdem Şat, Mustafa Bayraktar’dan oluştu.
 
Olağanüstü genel kurulunda Divan Başkanlığına Ali Doru, katip üyeliklere Mehmet Gedik ile Ferdi Doğru seçildi. Seçim öncesi başkan adayı Orhan Alkın bir öneri vererek 5 dakikalık konuşma talebinde bulundu. Divan başkanı Ali Doru öneriyi üyelere sundu ve oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Sürpriz bir şekilde seçimden çekildiğini dile getiren başkan adayı Orhan Alkın şu ifadelere yer verdi; “sizleri bu sıcak günde buraya geldiniz, uzaktan yakından. Bu toplantıya katıldığınız için size teşekkür etmek için izin istedim. Bana teveccüh gösterdiğiniz için sizlere şükran borçluyum.
 
Sayın üyelerimiz derneğimizin daha saygın, itibarlı ve güçlü olduğunu göstermek için Hasan başkanımıza sözleri ve taahhütleri derneğimizin daha iyi olması yönünde olacağına, çalışacağına inanıyorum ve adaylıktan çekiliyorum. Hasan Kirazoğlu ve yönetimine başarılar diliyorum” dedi.
 
Hasan Kirazoğlu; “15 gün sonra tekrar zahmet edip buraya geldiniz, hoş geldiniz. Seçimin hayırlı olmasını diliyorum, 15 gün önce ne konuştuysam bugün yine aynısını söylüyorum. Orhan abi bugün seçimden çekil, sağolsun, varolsun. Orhan abinin buraya bağışladığı arsayı hiç kimse inkar edemez. İsminin ne söylediysem aynısı, bugün yine söylüyorum, Orhan abinin ismini oraya nasıl harflerle isterse öyle yazdırılacaktır.
 
Allah nasip ederse yüzde 60’ı biten inşaatın Allah bize ömür verirse 2017 yılının sonuna kadar burasını bitirip, Akhisar’ımıza kurdele kestirip hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Burada 300 çocuğumuzu barındırırsak ne mutlu bize deriz, bizleri arkamızda bıraktığımız eserleri bizi anmaya devam edecektir” dedi.
 
Seçimin ardından olağanüstü genel kurulan katılan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’da yeni başkan Hasan Kirazoğlu ve yönetimini tebrik ederken seçimden çekilen başkan adayı Orhan Alkın’a da teşekkür etti. (BG-ED)