Akhisar’da 20 yıldan bu yana AKSEK Sevgi Çocukları ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yönetim kurulu başkanlığını yapan Halil Hatip, düzenlenen Engelliler Günü Gecesinde istifa ettiğini açıkladı. 

Salonun tamamının dolu olduğu gecenin sonunda konuşması sırasında istifa ettiğini açıklaması o sırada sahnede olan AKSEK Sevgi Çocukları yönetimini ve salondaki izleyiciler üzerinde şaşkınlık etkisi yarattı.

Gecenin sonunda konuşma yapmak üzere sahneye çıkan yönetim kurulu başkanı Halil Hatip öncesinde yönetim kurulu üyelerini sahneye davet etti. Yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıtan Hatip, sonrasında 20 yıldır görev yaptığını ve yorulduğunu söyleyerek “buradan şuanda hiç kimsenin bilmediği bir şeyi açıklamak istiyorum. 20 yıldır görev yapıyorum ve artık çok yoruldum AKSEK Sevgi Çocukları yönetim kurulu başkanlığı görevimi burada bırakıyorum.” Dedi. 

Açıklamasının ardından yerine oturan Halil Hatip’e tepki gösteren yönetim kurulu üyesi Orhan Alkın, “görevi bırakmanı istemiyoruz. Sen bizimle devam etmelisin. Şuanda çok önemli bir projemize devam ediyoruz.” Dedi. 

Hatip’in yanına gelen bazı yönetim kurulu üyeleri sahneye tekrar çağırmasına rağmen başarılı olamadı. 

Konuyla ilgili Akhisar Press kameralarına özel açıklamalarda bulunan Halil Hatip; “20 sene önce başladık. 40 yaşındaydım, 60 yaşına geldik. Şimdi yine 40 yaşında bir genç bayrağı ileri götürmesi lazım. Yorgunum hepsi bu Akhisar’ı seviyorum.” Dedi.