Akhisar Belediyespor’un taraftar grubu Akigoların tribün liderleri Yalçın Utçu ve Cüneyt Sıvacı’ya Manisa Emniyeti tarafından Akhisar Belediyespor – Eskişehir maçından sonra 380 lira para cezası kesildi.

Akigolar lideri Yalçın Utçu yaptığı açıklamada anlamsız bir ceza kesildiğini belirtti. Utçu; “Akhisar Belediyespor’a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ceza kesilmemişken, bize neden ceza kesildiğine anlam veremedik. Eskişehir taraftarları tarafından Manisa –Eses pankartı açılınca tüm stat küfür etti. Bu ceza sadece amigolara kesilmesi bizce yanlış, Manisa Emniyetinin ceza vermesi çok saçma” dedi.

Maçta Manisa Valisinin istifa tezahüratları ile ilgilide açıklamalarda bulunan Yalçın Utçu; “Sezon başında Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz bizi yemeğe davet ederek, orada bazı sözler vermişti. Manisa’da hiçbir olay çıkmayacağı yönünde sözler almıştık. Sezon başladığı günden itibaren bu sözlerin yerine gelmediğini gördük. Gençlerbirliği maçında otobüslerimizin camları kırıldı. Maça giderken Akhisar’da, Manisa’da aranıyoruz. Kendi sahamızdaki tüm maçlarda deplasman takımı muamelesi görüyoruz.” Dedi.