Engin Akyüz’ün konukları, Akhisarsporun kurucu Başkanı Mimar Yılmaz Atabarut, 40 yılı aşkındır Akhisar’da muhabirlik yapan Duayen Gazeteci Haldun Akyüz, Akhisar’ın yetiştirdiği, 17 yaşında Altay’a transfer olan, bir çok kulübün formasını başarı ile giydikten sonra teknik direktörlük yapan Behiç Basatuğrul oldu.

Akhisarsporun dünü bugünü, 7 yıldır Süper ligde mücadele ettikten sonra bir alt lige düşmesi, yapılan olumlu girişimlerin yanında adeta kapalı bir kutu olan başkan ve yönetim kurulunun hataları ve eksikleri sohbet havasında konuşuldu.

Yılmaz Atabarut, özellikle bu güne kadarki başarıları takdirle karşıladığını, bir ilçe takımı olan Akhisarsporun son sezon da iyi yönetilmediğini, 3 ayrı teknik ekiple çalışıldığını, Ligde, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa’da mücadele edeceği göz önüne alınmadan yeterli transferlerin yapılmadığı, sakatlıklar ve cezalar nedeniyle adeta takım kurmakta zorluklar yaşandığını dile getirdi. Atabarut, Başkan Hüseyin Eryüksel’in kulübü tek başına yöneterek, hiçbir kişi ile görüş alışverişi yapmaması kötü gidişe katkı sağladığını belirtti. Yılmaz Atabarut, Belediye Başkanlığının el değiştirdiğini tesislerin ve yeni stadının belediyenin bünyesinde olması ve Akhisarsporun tekrar birlik beraberlik içersinde bir sezon sonra tekrar Süper Lige çıkması için, Başkan Eryüksel ve yönetim kurulunun şeffaf bir şekilde davranarak, bir masada oturulması gerektiğini şart olduğunu vurguladı.

Bir gazeteci gözüyle Yılmaz Atabarut’un sözlerinin altına imza atacağını görüşünü dile getiren Haldun Akyüz, son sezondaki istatistiki bilgiler ışığında değerlendirmeler yaparak, 7 sezon boyunca görev yapan teknik direktörler hakkında da bilgiler verdi. Basın mensubu olarak kulübün rutin bilgilerine bile zamanında ulaşamadıklarını, başkanın ve basın sözcüsüne ulaşmakta zorluk çektiğini, Hüseyin Eryüksel’in başkanlığı döneminde genel kurulların ne zaman yapılıp yapılmadığı bilgisine sahip olamadığını,  kamu oyuna aydınlatmak için gerekli bilgileri alamadığı için Akhisarlılara net bilgiler veremediğini belirtti.

İzmir’de görev yaptığı halde, Akhisarlı olarak her zaman mesleği gereği Akhisarsporu yakından takip ettiğini, bir ara takımın teknik direktörlüğünü de yaptığını söyleyen Behiç Basatuğrul, bu sezona kadar göğsünü gere gere Akhisarsporun süper ligdeki başarıları ile gurur duyduğunu belirtirken, özellikle son sezon yönetimin geleceği göremediğini ve teknik değişiklikler nedeniyle sakatlık ve cezalar ile takımın küme düşmesinin kaçınılmaz olduğunu, her şey bir tarafa bırakılarak, hiç vakit kaybetmeden, sorunları kısa zamanda çözerek, yeni sezon hazırlıklarını başlaması gerektiğini belirtti.

Programın yapımcısı ve Moderatörü Engin Akyüz ise, Akhisarsporun sahibinin sadece Akhisarlılar olduğunu, siyasetin spora karışmaması gerektiğini, önümüzdeki yıl tekrar Akhisarsporun ait olduğu yer olan süperlige çıkacağına inandığını belirtti.
Programda stadyumdan, seyircilere; VAR siteminden transferlere, futbol lobisinden, aldığımız Türkiye Kupası ve Süper Kupaya kadar bir çok konu hakkında konuşuldu.