Akhisar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nin, İzmir Homeros Vadisi’nde düzenlediği kahvaltıda Akhisarlılar buluştu. Kahvaltıya Akhisar ve İzmir’den sanayiciler, işadamları, öğretim üyelerinin aralarında bulunduğu Akhisarlılar aileleri ile birlikte katıldı.

Akhisar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi organizasyonunda bir araya gelen Akhisarlılar, mekan olarak Akhisarlı Eczacı Mümtaz Öktem’in kurduğu ve işletmeciliğini yaptığı Bornova Kayadibi Köyü’ndeki Homeros Mümtazi Restoran’ı seçti. Akhisar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ergun Kındıroğlu, Türkiye ve dünyanın her tarafında binlerce Akhisarlı’nın yaşadığını ancak aralarındaki iletişimin arzu edilen seviyede olmadığını, Akhisarlıların arasındaki iletişimi güçlendirmek istediklerini, Akhisarlıların oluşturacağı sinerjinin Akhisar’a yatırım olarak dönmesini amaçladıklarını söyledi.

Akhisar’ın girişinde bulunan Sigara Fabrikası arazisine üniversite kurulması konusunda çalışma yürütüldüğüne dikkati çeken Kındıroğlu, Akhisar Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu’nda olduğunu Akhisar’da da üniversitenin planlarının hazır olduğunu, Çağlak Festivali’nde stand açtıklarını kaydetti.

Akhisar Sigara Fabrikası alanının toplam 1200 dönüm olduğunu dile getiren Kındıroğlu, “Bu alanın 204 dönümü üniversite için tahsis edildi. 800 dönüm sanayi alanı olarak ayrıldı. Akhisar’ın 2 bin dönüm Organize Sanayi Bölgesi var, bu alanın arkasında 2 bin dönüm daha boş arazi var. Bu alanı sanayi alanı olarak tahsis etmek Akhisar’a ihanettir. Bu alanın tamamı bir Eğitim Kampusu olarak değerlendirilmeli. Bu alanın tamamı eğitime tahsis edildiği takdirde 30 bin öğrencinin eğitim göreceği bir merkez haline gelecek. Akhisar’ın nitelikli gençleri iş sahaları sınırlı olduğu için dünyanın dört bir tarafına gidiyor. Akhisar Üniversitesi beyin göçünü tersine döndürecek. Akhisar emekliler kenti değil üniversite kenti olacak. Akhisar tek yürek, tek ses Akhisar Üniversitesi’ne kilitlenmeli. Akhisar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak öncelikli hedefimiz bu projenin hayata geçirilmesidir. Bu sayede Akhisar’ın ekonomisi, kültürü ve sosyal yaşamı ciddi bir ivme kazanacak” diye konuştu.

Dünya genelinde yaşayan tüm Akhisarlı hemşehrilerini Akhisar Kültür ve Dayanışma Derneği’ne üye olmaya ve etkinliklerine aktif olarak katılmaya davet ettiklerini kaydeden Kındıroğlu, www.akhisarlilar.org.tr adresinden Akhisar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin etkinliklerinin takibinin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.