Marmara ve Ege Bölgesini birbirine bağlayan önemli kara yollarından birisi olan Akhisar şehir merkezi içerisinden E385 devlet karayolu üzerindeki kapanan kavşak Akhisarlıların tepkisini topladı. Manisa istikametinden gelip Akhisar şehir merkezine girişte Sigara Fabrikası yoluna dönüş Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kapatıldı.

Bu bölgede bulunan Gıda ve Tekstil İşletmelerinin bulunduğu Gıdacılar Çarşısı, Devlet Hastanesi, Diş Hastanesi, Akhisar Belediyespor Tesisleri gibi bir çok kamu kurum ve kuruluşlarına gitmek isteyen vatandaşlar Tariş ve Gar kavşağındaki yükü ikiye katlayacak.

Bayram öncesi yoğun trafiğin yaşanacağı bu bölgenin kapanmasının ardından nasıl bir trafik kargaşası yaşanacak merak konusu oldu. 

ESKİ HALİNE DÖNECEK

Konu ile ilgili konuşan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, başkanlığını yaptığı Trafik komisyonuna Akhisar halkından kendilerine talep geldiğini ifade ederek Hastane istikametinden gelip Akhisar ilçe merkezine dönmek isteyenlerin engellenmesi adına bir talebin geldiğini belirtti. Bu talebin üzerine Karayolları Genel Müdürlüğüne başvuru yaptıklarını ifade eden Kaymama Peker, ancak konunun yanlış anlaşıldığını yolun da tamamen geçişe kapatıldığını ifade ederek bu hatanın düzeltilmesi adına komisyonun gerekli işlemleri yerine getireceğini belirtti.