Son bir aydır elektrik ve su kesintileri Akhisarlıları bezdirdi. Şehrin merkezindeki yeni trafolar nedeniyle kazılan yollar adeta köstebek yuvasına dönerken, çekilen hatlar nedeniyle, bazı yerler  çamur deryası ile karşı karşıya kalıyor. Bu arada hiç beklenmedik zamanlarda kısa aralıklarla da olsa yapılan  su kesintilerinde de vatandaşlar banyoda olsun, lavabolar önünde zor anlar yaşıyorlar.

Elektrik kesintilerinde, elektrikli ev aletleri, buzdolabı,çamaşır ve bulaşık makinelerinde de sık sık arızalar olduğunu söyleyen vatandaşlar, yeni trafolar için yeni hatların çekilmesi için  müteahhit firmanın görevleri, iş makinelerini hoyratça kullanmaları neticesinde, kaldırımlarda ağaçlara, belediye tarafından konulan sabit çöp kutularına büyük zararlar verdiklerini söylüyorlar. Kombisisin elektrik kesintisi nedeniyle voltaj düşüş ve çıkışları nedeniyle yetkili servisin verdiği yazıya rağmen, yaptığı  resmi başvuru karşısında verilen zararın karşılanmadığını söyleyen bir elektrik abonesi, “ilçe müdürlüğü, il müdürlüğü verdiği cevaplarda zararın karşılanmayacağını belirttiler.” Diyor.

Beklenmedik su kesintisi nedeniyle, sabah banyoda yakalanan bir vatandaş da, “işime gitmek mecburiyetinde olduğum için, sabunlu sabunlu silinip sabun kokarak işime gittim. Bilindiği gibi Büyükşehir olduğumuz için su meselesi  büyükşehir’i ilgilendiriyor.” Dedi.

Yapılan yatırımların vatandaşların geleceği içinde olduğu bilinirken, özelleşen elektrik dağıtım şirketi ve büyükşehir belediyesi, zaman zaman Akhisar belediyesi ilan müdürlüğü tarafından kesintiler için ilan yapılmasına rağmen, tüm Akhisarlıların  bu ilanları duyma imkanının olmadığı da bir  gerçek. İyi bir planlama ile elektrik dağıtım şirketi ve Büyükşehir MASKİ (Manisa Su Kanalizasyon İşletmesi) kendi olanakları  ve araçları ile kesintilerin nerelerde yapılacağını duyurmaları vatandaşlar tarafından isteniyor. 

(ÖZEL HABER- HALDUN AKYÜZ)