Haber Merkezi

 

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği himayesinde gerçekleştirilen "Illuminare/ Aydınlatmak" adlı fotoğraf sergisinin galası için Roma'da bulunan Akhisar Heyeti, gala öncesinde onurlarına düzenlenen davete katıldı.


AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, il genel meclisi üyesi Kefayettin Öz ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyet,Vatikan Türk Büyükelçiliği  Rezidansında onurlarına verilen davette Büyükelçimiz Prof. Dr.Kenan Gürsoy'la bir araya geldi. Davetlileri eşiyle birlikte karşılayan Büyükelçi Gürsoy, gece boyunca davetlilerle yakından ilgilendi. 


Vatikan Türk Büyükelçiliği Maslahatgüzarı,Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşaviri Enis Uğur, Akhisar Belediyesi adına projeyi yürüten İlay Kültür Sanat Ajansı ve büyükelçilik yetkilileri ile basın mensuplarının da hazır bulunduğu gecede; ülke tanıtımının önemine değinen Büyükelçi Gürsoy, başarılı tanıtım çalışmalarından ötürü Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı tebrik ederek, kurum olarak bu tür çalışmaların daima arkasında olduklarını ve desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi. Açıldığı günden itibaren ilgiyle takip edilen serginin, Akhisar'ın "inanç turizminde yeni bir adres olarak" tanınmasında önemli bir rol üstlendiğini de dile getiren Büyükelçi, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. 


Geceye katılan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de; çok zengin bir tarihi -kültürel geçmişe ve köklü bir "devlet yönetme geleneğine" sahip olan ülkemizde,bu zenginliği oluşturan medeniyetlerden devraldığımız mirası "hoşgörü ve sevgi" düsturuyla sahiplendiğimizi, koruyup gözettiğimizi dile getirdi. Özellikle İtalya ve Vatikan'dan dostlarımızı, Akhisar'da görmek istiyoruz,dedi.   

"Illuminare" adlı fotoğraf sergisinin uzun ve zahmetli bir çalışmanın ürünü olduğuna, bu çalışmanın hayata geçirilmesi aşamasında Akhisar'daki gerek yetkililerden gerekse de yöneticilerden büyük destek gördüklerine, bu başarının herkese ait olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Salih Hızlı, Büyükelçi Gürsoy'a katkılarından ve desteklerinden ötürü teşekkür etti ve "İncil'de adı geçen, bu nedenle de hıristiyanlar tarafından kutsal kabul edilen yedi kiliseden dördüncüsü bize emanettir. Bunun sadece bizim tarafımızdan değil de o medeniyete sahip olan insanlar tarafından bilinmesini istedik. Bunu gerçek sahiplerine sunmak istiyoruz" diye konuştu. Başkan Hızlı, gecede bulunan konuklara, çalışmaları devam eden "Thyateira Kazısı" hakkında da bilgiler verdi.


Son derece sıcak ve samimi bir atmosferde geçen gece, bu başarılı tanıtım çalışmalarının devamı ve yurtdışında başka mecralarda da gerçekleştirilmesi dilekleriyle sona erdi.