Geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde PKK terör örügütünce hain pusu ile şehit edilen 16 asker,Iğdır'da 14 polis memuru ve tüm şehitler için Akhisarlı Sivil Toplum Örgütleri yürüyüş gerçekleştirdi.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş Tahir Ün Caddesi Hükümet konağı önünden başladı. Sloganlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez Vatan bölünmez" sloganları eşliğinde 2. Nakliye Caddesi güzergahından Milli Egemenlik Meydanına yürüdü. Burada şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı Okuyan vatandaşlar, şehitler için dua etti.

Burada ortak basın açıklamasını okuyan Akhisar Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası başkanı Adem Duman; “Adı amacı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin, kardeşçe yaşanan bu topraklarda birlikte yaşama iradesine engel olmaya çalışan, terörü ve destekleyenleri nefretle kınıyoruz. Türk bayrağına sarılı şehit tabutları yüreklerimizi dağlamakta, ülkemizin geleceği hakkında endişemiz artmaktadır. Ülkemizin yaşadığı bu kara günlerde en çok analarımızın yürekleri yanmaktadır. Evlatlarımız vatan ve bayrak uğruna canlarını feda ederek, şehadet mertebesine ulaştılar. Herkes bilmelidir ki canımızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizin simgeleri olan şehitlerimiz ilelebet yaşayacak ve hiçbir güç ülkemizi parçalayamayacak. Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Geleceğimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi, hayatlarımızı kaybediyoruz. Devlet büyüklerimizden isteğimiz, son terörist yok edilinceye kadar mücadelenin sürdürülmesidir. Yoksa çocuklarımıza söyleyecek sözümüz bakacak yüzümüz olamaz. Millet olarak birlikte hareket etmek, önyargılardan kurtulmak, siyasi çıkarları bir kenara itmek ve terörün üzerine partiler üstü bir yaklaşımla gitmek zorunda olduğumuzu düşünüyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize de başsağlığı diliyoruz.” Dedi.