Medar İ.Ö.O Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Çengel ‘ in Kız Futboluna kazandırdığı Selin ‘in Küçüklüğünden bu yana Futbola ilgisi Milli Takım Formasıyla Taçlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Akhisar Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenleri Özgür MORBEL ve Muammer İNAN ; Selin muhteşem performansı ve arkadaşlarının da katkıları ile Okulumuzun Futsal takımını da Manisa 1.liği,Bölge 1.liği ve Türkiye 9.luğuna taşıdı.

Okullar arası müsabakalarda bir çok kulüp yetkilisinin dikkatini çekmişti.Milli takıma seçilmesi bizleri çok da şaşırtmadı.Bu daveti hak etmişti. U17 Kız Milli Takımı ile Sırbistan'da düzenlenen U17 Gelişim Turnuvası'nda Milli takımımızın 3 maçta attığı toplam 9 golün 7’ini Selin’in atması bizleri ,takımını ve ailesini oldukça sevindirdi.Annesi Hülya Hanım ile babası Bekir Beyin fedakarlıkları bu başarısının asıl etkenidir.U17 Kız Milli Takımımız, Sırbistan'da düzenlenen U17 Gelişim Turnuvası'ndaki ilk maçında Slovenya'ya normal süresi 3-3 berabere sona eren karşılaşma sonrası yapılan penaltı atışlarında 4-3 yenildi.

Sports Center FA of Serbia'da oynanan karşılaşmada Milli Takımımızın gollerini 23. dakikada Ebru Topçu, 40 ve 46. dakikalarda Selin Sivrikaya kaydederken, Slovenya'nın gollerini 58 (P), 70 ve 76. dakikalarda Ivanusa Lara attı.ikinci maçında Yunanistan'a 4-1 mağlup olmasına rağmen, Sports Center FA of Serbia'da oynanan karşılaşmada Milli Takımımızın gollünü 75. dakikada Selin Sivrikaya kaydetti.

Millilerimiz son maçında ev sahibi Sırbistan'ı 5-1 yendi.Sports Center FA of Serbia'da oynanan karşılaşmada Milli Takımımızın gollerini 46, 60 ve 80. dakikalarda Selin Sivrikaya, 50 ve 57.dakikalarda Ebru Topçu attı. Sırbistan'ın tek golünü Dina Blagojevic kaydetti.Selin’in Ağustos ayında Rusya’da düzenlenecek olan Gençler Dünya Şampiyonası aday kadrosunda da yer alacağı bildirildi.