Şırnak'ın Uludere ve Şenoba İlçesi'ndeki askeri üs bölgelerini denetleyen üst rütbeli askerleri taşıyan Cougar tipi helikopter, kent merkezine dönüştü kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düşmesi sonucu  2'si pilot, biri teknisyen, 13 asker şehit olmuştu. Dün saat 20.55 sıralarında meydana gelen kazada Akhisarlı Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral’da şehit düştü.

Şehit Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral’ın acı haberi Akhisar’ın Beyoba Mahallesinde bulunan baba evine dün gece yarısı gelmişti. Baba Sabri Kıral, Anne Nurdan Kıral, Ağabeyi Yüzbaşı Hürşehit Kıral, eşi Nilgün Kıral taziyeleri Beyoba Mahallesi 137 sokak 6 numaralı baba evinde kabul ediyor.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de baba evine gelerek taziye ziyaretlerinde bulundu. 

NAAŞI CEMEVİN’DEN KALKACAK

Şehit Teknik Başçavuş Fevzi Kıral’ın Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığında otopsi işlemlerinin halen sürdüğü bildirildi. Kan testinden otopsinin sağlanamaması durumunda ise kemik örneğinden DNA testi uygulanacağı ve bunun da daha uzun sürebileceği ifade edildi. Eğer şehir Fevzi Kıral’ın cenazesi bu akşam gelirse yarın (Cuma) saat 10.00’da Akhisar Cemevi’nden naaşı alınarak Beyoba Mahalle Mezarlığına defnedileceği bildirildi. Aksi takdirde ise işlemlerin uzaması halinde naaşın kaldırılacağı saat kamuoyuna daha sonra bildirileceği ifade edildi.

(BG-MÖ)

OLAY

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Şenoba İlçesi'ndeki askeri üs bölgelerini denetleyen üst rütbeli askerleri taşıyan Cougar tipi helikopter, kent merkezine dönüştü kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düştü. Kazada, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da aralarında bulunduğu, 2'si pilot, biri teknisyen, 13 asker şehit oldu.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile beraberindeki askeri heyet, Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'ndeki üs bölgelerini denetledi. Tümgeneral Aydın komutasındaki askeri heyet denetlemenin ardından Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na dönmek için saat 20.50 sıralarında AS 532 Cougar tipi askeri helikopterle hareket etti. Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan havalanan helikopter, kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Kazanın ardından olay yerine güvenlik güçleri eşliğinde UMKE, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dağlık alanda helikopterin enkazına ulaşan ekipler, 2'si pilot, biri teknisyen, Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte 13 askerin şehit olduğunu belirledi.

TSK AÇIKLADI: 13 ŞEHİT

Türk Silahlı Kuvvetleri, helikopter kazasında 13 askerin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: "31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞEHİTLERDEN BİRİ TÜMGENERAL, 2'Sİ ALBAY

Helikopterin enkazından çıkarılan şehit askerlerin cenazeleri, ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kaza kırım ekibinin olay yerindeki çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi. Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın yanı sıra şehitler arasında 2 Albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 astsubay başçavuş, 1 uzman çavuş olduğu bildirildi.

Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan kalkan ve kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu düşen helikopterde şehit olan 13 askerden, Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Yüzbaşı İlker Acar, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın otopsi işlemleri Ankara Adli Tıp Kurumunda başladı.

Otopsi işlemlerinin ardından şehitlerin cenazeleri defnedilmek üzere memleketlerine gönderilecek. Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın ve Albay Oğuzhan Küçükdemirkol Ankara'da, Yüzbaşı İlker Acar Balıkesir'de, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar Amasya'da, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral Manisa'nın Akhisar ilçesinde toprağa verilecek.

Bu arada, Ankara Adli Tıp Kurumunun otoparkına, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit yakınları için taziye çadırı kuruldu.