9 Şubat 1 Mart tarihlerinde Konya'da yapılan ST Hubert Avcı ve Köpeği Yarışması’na Akhisarlı sporcu Uğur Leylek Köpeği Adagideli Özkanal’dan Afilli isimli Setter cinsi köpeği ile katıldı.

Bu yarışma 2020 yılında Avrupa’da yapılacak olan yarışmanın Türkiye takım seçmeleri olarak belirlendi. Yarışma özelikle cumartesi günü çok zorlu koşullarda gerçekleşti.

Uğur Leylek cumartesi yapılan yarışmayı yüz üzerinden 85 puan ile 16 köpek arasında ikinci olurken pazar günü ise 26 iddialı köpek arasında 95 puanla birincilikle tamamlayarak Akhisar’a döndü. Ekim ayında ülkemizi ve Akhisar’ı yurt dışında temsil edecek üç kişi arasında yerini aldı.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI GAZİYE HEDİYE ETTİ

Yarışmada birinci olan Akhisarlı Uğur Leylek, Şampiyonluk kupasını yine aynı yarışmada 6’ıncı olan Güneydoğu Gazisi Hamza Çetin’e hediye etmesi duygusal anlara sebep oldu. 

Uğur Leylek yaptığı açıklamada “bu güzel ve özel durumu yaşayacak olmanın verdiği gurur ve onurun tarifi yok. İnşallah ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım” dedi.