Akhisar’da Pazar yerlerinin özelleştirilmesi gündem maddesinin Akhisar Belediye Meclisinden reddedilmesi pazarcı esnafının tepkisine yol açtı.

Şubat ayı meclis toplantısında komisyona gönderilen Pazar yerlerinin özelleştirilmesi maddesi, bugün gerçekleştirilen Mart ayı meclisinde görüşüldü. Komisyonda görüşmeler sonrasında reddedilen madde, mecliste de Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri haricinde diğer üyeler tarafından kabul görmedi. Bunun  üzerine toplantıyı takip eden Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral ve bazı pazarcılar tepki göstererek toplantı salonundan ayrıldı.

Maddenin görüşülmesi sırasında MHP Grup Başkanı Meclis Üyesi Arif Oruntaş söz alarak bu madde ile ilgili uzun bir açıklama yaptı. Oruntaş’ın bazı açıklamaları AK Parti Meclis Üyesi Zafer Aşkın ve CHP Meclis Üyesi Lütfü Akdağ ile gerginliğe neden oldu.

Meclis üyelerinin konuşmasının ardından Başkan Salih Hızlı konuyla ilgili görüşlerini açıkladıktan sonra maddeyi yeniden oylamaya sundu. AK Parti ve CHP üyelerinin ret, MHP üyelerinin evet oyunu kullandığı oy çokluğu ile reddedildi. Bunun üzerinde salonda bulunan Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral ve bazı pazarcıların tepki göstermesine neden oldu. Toplantıyı bölerek “Sayın başkanım 5 ay önce aşure hayrımıza gelmiştiniz, size akan çatıyı söylemiştik halen daha aynı lütfen” diye seslenen Güral ve yanında bulunan pazarcılar salonu terk etti. 

“İşgaliye Ücreti Ödemeyeceğiz”

Salonu terk eden Güral gazetecilere açıklamada bulunarak; “Bizler biraz önce esnaflar olarak biraz önce belediye meclisinin almış olduğu karara saygılıyız. Ama bizim 20 maddelik taleplerimiz, sorunlarımız vardı. Biz bunları defalarca dile getirdik. AK Partili meclis üyeleri hiçbir şekilde bizi kabul etmedi. Ben buradan Milliyetçi Hareket Partisine tamamen teşekkür ediyorum. Her şekilde her türlü arkamızda durdu. MHP bugün ki mecliste de desteğini bize gösterdi. Ama biz pazarcı esnafı olarak kendi kararımızı alacağız. Biz pazarcı esnafı olarak kesinlikle bizim bu 20 maddelik taleplerimiz yapılmadığı takdirde işgaliye ücreti ödemeyeceğiz.” Dedi.