MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar’ın Sarıçalı Mahallesi’nin 50 yıllık terfi hattını yenilemek için ilk adımı attı. Yapılacak çalışma nedeniyle mahallenin büyük bir sıkıntıdan kurutulacağını söyleyen Sarıçalı Muhtarı Ünal Adeş, sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Ergün’e ve MASKİ’ye teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelinde yaptığı yatırımlarla yılların sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Akhisar ilçesine bağlı Sarıçalı Mahallesi’nde öncelikle kurduğu içme suyu arıtma tesisiyle vatandaşlara sağlıklı su temin eden MASKİ, şimdi de sondajdan su deposuna kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik hattı yenileyecek. Terfi hattı yenileme çalışması için malzeme teslimatı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri de yapılacak çalışmalar öncesinde incelemelerde bulundu. Hattın inşa işlerine ise ilerleyen günler içerisinde start verilerek mahallelinin daha kesintisiz su tüketmesi sağlanacak. 

50 yıllık hat MASKİ tarafından yenilenecek

Mahallenin en önemli sorununun yapılacak çalışma sayesinde son bulacağını ifade eden Sarıçalı Mahalle Muhtarı Ünal Adeş, sosyal medya hesabı üzerinden bir teşekkür yazısı yayınladı. Paylaşımında, mahallelerine kazandırılan arıtma tesisi ve yapılacak terfi hattı yenilemesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Muhtar Adeş, 50 yıllık eski su borularının değişmesiyle birlikte sürekli yaşanan arıza ve patlakların son bulacağını ifade etti.