Manisa Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Halil Memiş ile  5 ayrı  daire başkanı ile  Akhisar Koordinatörü  Doğan Ensivri’yi, Akhisar’da  katıldıkları  toplantıda  muhtarlar  soruları ile terlettiler.

Ticaret Borsası  Önder Yamanel Konferans  salonunda yapılan 4 saat süren  toplantıya  merkezdeki 14, eski belde ve köylerin, şimdi mahalle olan  95 muhtar ile sivil toplum örgütleri temsilcileri ile MHP Akhisar ilçe yönetimi ve belediye meclis üyeleri katıldılar. Genel Sekreter  Halil Memiş toplantının açış konuşmasında  büyükşehir yasası hakkında açıklamalar yaptı.  Genel Sekreter  ilçelerdeki ve özellikle Akhisar Belediyesi ile yapılan görüşmeleri ve Büyükşehir  meclis çalışmaları hakkında geniş açıklamalarda bulundu.

Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ruşen Üren, Kahveciler odası  başkanı  Erkin Güney, Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan Akhisar merkezdeki büyükşehir  belediyesinin  yapması gerektiği hizmetlerin  bir an önce yapılmasını istediler. Köy muhtarları, genel sekreter Halil Memiş ile  daire başkanları  Yılmaz Gençoğlu’nu, Erdal Nohutçu’yu, Mümin Denizbey’i, Serpil Aykut’u, Mustafa Parlak’ı ve koordinatör Doğan Ensevri’yi adeta  soru yağmuruna tuttular. Mahallerindeki  eksiklikleri ve yapılması gereken yatırımların bir an önce yapılmasını istediler. CHP Akhisar belediye meclis üyesi İsmail Seyrek, “Biz masa tenisi topuna döndük. Büyükşehir raketi sallıyor,  top  Akhisar belediyesi sahasına gidiyor, o vuruyor sizin sahaya geçiyor. Bir an önce aranızdaki problemlerinizi çözün vatandaş hizmet bekliyor.” Derken, 16 yıldır Üçavlı muhtarlığı yapan  Mustafa Akdeniz bir türlü iletişim kuramadığını, telefonlara çıkılmadığını söyleyince Maski Dairesi başkanı muhtarın  yanına gelip” Beni özel ara” deyip telefon numarasını verdi. Seçikli muhtarı Abdülkadir Kesen “Didişmenin  kazananı yok. Kaybeden biz oluyoruz”  dedi. 40 aşkın  söz alan muhtar, kendi mahallerinin sorunlarını dile getirip, sorunlarının  çözülmesini istediler.