ÖZELHABER - Akhisar'da çözüm sürecine katkıda bulunmak isteyen muhtarlar Doğu ve Güneydoğu illerine gezi düzenlemek istiyor.


Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, Akhisarpress.com muhabirine yaptığı açıklamada, Akil İnsanlar Heyeti gündeme geldiğinden bu yana çözüm sürecine katkıda bulunma düşüncesinde olduklarını söyledi.


Gümüş, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerini kendi gözleriyle görüp değerlendir yapmayı planladıklarını dile getirdi.


"Muhtardan daha iyi akil insan olabileceğini düşünmüyoruz" diyen Gümüş, her zaman vatandaşla iç içe olduklarına işaret etti.


Şanlıurfa ve Mardin'in köylerine gitmek, oradaki vatandaşlarla görüşmek istediklerini açıklayan Gümüş şöyle konuştu:


"Oradaki gözlemlerimizi, muhtar olduğumuz bölgelerdeki vatandaşlarımızla paylaşacağız. Gezimizi mayıs ayı içinde düzenlemeyi hedefliyoruz. Akhisarlı muhtar arkadaşlarımızla bu projeyi paylaştığımda çoğunlukla olumlu tepkiler geldi. Akhisar'da şuan 14 merkez, 20 belde, 86 köy muhtarımız bulunuyor. Projemizi AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile de paylaştık, o da ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirtti."


Çözüm süreci konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ne kadar az anne-baba evlat acısı yaşarsa o kadar mutlu oluruz" sözünden etkilendiğini ifade eden Gümüş, "Evlat acısı yaşamış biri olarak, bunun ne demek olduğunu biliyorum. 2010 yılında 22 yaşındaki oğlumu kaybettim" dedi.


Ziyaret için net bir tarih belirlemediklerine işaret eden Gümüş, 120 Akhisarlı muhtardan gelecek talepler doğrultusunda hareket edeceklerini dile getirdi.