Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Büyükşehir yasa tasarısı ve Devlet Su işlerinin su sayacı ve uydu sistemli pano uygulamaları hakkında Akhisar Muhtarlar Derneği basın açıklaması düzenledi.

Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odasının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda açıklama yapan Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş;”Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi. Sesimizi duyurmak ve yapılacak uygulamalara Muhtarlar olarak biz de varız demek içindir.

Konularımız Büyükşehir yasa tasarısını konuşmak ve Devlet Su işlerinin su sayacı ve uydu sistemli pano gibi uygulamaya çalıştığı yanlış ve haksız uygulamalarıdır.İnsanlar, bilmediği şeylerden korkarmış. Bizler de korkuyoruz. Çünkü yapılmaya çalışılan ve halen Cumhurbaşkanımızın onayını bekleyen Büyükşehir olayı. O kadar bizlere bu konuda bilgi verilmesini istememize rağmen hiç bir kimse bize bilgi verme zahmetine katlanmamıştır. Köy muhtarlarımız ne olacağını bilmemektedir. Mahalle muhtarlarımız da aynı durumdadır. Herkes kulaktan dolma bilgilerle birbirlerine bir şeyler anlatıyor. Yapılmak istenen neyse bize bir zahmet anlatsınlar. Özlük haklarında olduğu gibi Sessiz kalmasınlar.

Bizler Sayın Hüseyin Tanrıverdi'nin söylediği gibi sigortalarımızı Devlet karşılamıyor. Sayın Recai Berber'in vermiş olduğu 2011 yılı genel seçim öncesindeki gibi "Ekim ayında Meclis açıldığında haklarınız konuşulacak" dediklerini unuttuk. Çünkü kürt sorunu ve Suriye konusu o kadar gündeme geldi ki onları konuşmaktan maalesef özlük haklarına bir türlü sıra gelmiyor.

Bizler Köy ve Mahalle muhtarları olarak Büyükşehir yasa tasarısının Sayın Cumhurbaşkanımızda olduğunu biliyoruz. Bir zahmet yetkili kişilerden tüm açıklığıyla bizlere bilgi verilmesini beklemekteyiz. Nasıl ki genel seçim öncesi bizlere, Sevgi ve saygı gösterisinde bulunan yöneticilerimizden aynı şekilde davranmalarını ve birlikte çalışma yapacağımız, fikirlerimizin önemseneceği anı umutla beklemekteyiz. Eğer demokrasi: kafa uyumu,fikir uyumu ise bizimde fikirlerimize saygı gösterilip demokrasiyi, köyümüzde yaşayan,mahallemizde yaşayan insanlara nasıl hizmet edilecekse kullanmayı arzu ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim şekli nasıl ki Cumhurbaşkanında başlayıp Muhtarda bitiyorsa, Nasıl ki bunlar kamu hizmeti veriyorsa hiçbir şahsi çıkar gözetmeden ülke çıkarlarını düşünerek görevlerini yapmaya çalışıyorsa, ortak çalışmak hepimiz için,köyümüz için,mahallemiz için ve bu ülke için işte en hayırlısı budur. Bizler muhtar olarak yönetici deyimini kabul etmiyoruz. Bizler idareciyiz. Daha da ileriye gidersek bizler hizmetçiyiz. Bundan da gocunmuyoruz. Değerli muhtar arkadaşlarım ve değerli basın mensupları, Bu toplantıdan kimse şahsi ve siyasi anlam çıkarmasın. Bizim muhtar olarak işimiz siyaset yapmak değil hizmet yapmaktır. Bu olayın önemsenip en yakın zamanda söylediklerimizin değerlendirilip bize bilgi verilmesini bekliyoruz. Bizim işimiz yaralamak değil,yara sarmaktır. Bizim yöneticilerimize son sözümüz şu olacaktır. İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın." dedi.