Akhisar sivil toplum kuruluşları kadın temsilcileri Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Belediye Parkı içerisinde bulunan Park Kulüpte yaptıkları basın açıklaması 25 Kasım’da eylem hakkında bilgi verdiler.

8 Mart Kadın Dayanışma Grubu temsilcisi Hilal Tınmaz’ın yaptığı basın açıklamasında tüm bayanları ve sivil toplum kuruluşlarını 25 Kasım’da eyleme davet ederek basın bildirisini okudu.

Tınmaz; ‘25 Kasım, bundan 48 yıl önce Dominik Cumhuriyetinde diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesini yükselten Mirabel kız kardeşlerin, diktatörün askerleri tarafından tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katledildikleri, utanç gününün ve insanlık ayıbının yıl dönümüdür. Mirabel kız kardeşlerden birinin kod adının Kelebek olmasından dolayı " Kelebekler " adıyla anılırlar.

Katledildikleri 25 Kasım tarihi, 1981 yılında Latin Amerika Kadın Kurultayında alınan bir kararla " Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü" olarak kabul edilir. Bizde de 1981 yılından bu yana tüm dünyada kadına şiddete karşı uluslararası dayanışma ve mücadeleye katkıda bulunmak için, 25 Kasım Çarşamba günü Akhisar'da bir araya gelen kadın örgütleri, Akhisarlı kadınlar olarak;

Saat 12.30 da Tahir ÜN Caddesi başında toplanma ve yürüyüş yapılacak,

Saat 13.00 da Hükümet binası önünde şiddete uğrayıp ve öldürülen kadınlar için Anma ve Oturma eylemi yapılacaktır.

Etkinlik sonrası bölgemizde cinayete kurban verdiğimiz Ailelerle Öğretmen evinde Tanışma ve Destek toplantısı yapılacaktır.’dedi.