Mersinde vahşice katledilen Özgecan Aslan olayına ülkenin dört bir yanından olduğu gibi Akhisar’da da tepkiler yağıyor.

Akhisar Kent Konseyi kadın meclisi de tecavüze uğrayıp ardından yakılarak öldürülen 20 yaşındaki Üniversite öğrenicisi Özgecan için lokma döktürdü. Akhisar Belediye Park içinde lokma döktüren Kadın meclisi, Özgecan’a ve bütün kadınlara yapılan bu zulmü kınadı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney konuşmasında, “Bugün burada keşke bambaşka bir durum için toplanmış olsaydık. Kadınlarımızın kazandığı bir hak için anma töreni yapıyor olsaydık. Ağzımıza alıp söylemeye cesaret edemediğimiz bu hunharca saldırı için kelimelerin çaresiz kaldığı bir gündeyiz. Hepimizin evladı kız kardeşi olan "Özgecan Aslan " 'in aziz hatırası ve ruhu için bir nebze katkımız olsun istedik .tek suçu evine gitmek için otobüse binmek olan gencecik bir yüreğe reva görülenler insanlığımızdan utandırdı. Kadınlığımızı yaraladı ,anne yanımızı kanattı.

Bu vahşet öyküsünü lanetliyoruz. Sebebi olanlar için adalet dahi temenni edemiyoruz. Acılı ailesine yüreği kor olan annesine sabır türk halkına başsağlığı dileriz.

Kadın adı altında gösterilen her tür şiddetin insanlık suçu olduğuna inanıyoruz.” Dedi