Olay, bugün saat 06.00 sıralarında Aşık Veysel Mahallesi 5827 Sokak numara 48'de meydana geldi. İddiaya göre, akaryakıt işletmecisi Ayhan Y., aralarında alacak meselesi yüzünden husumet olan Baturalp Mehmet Demir'in evine giderek konuşmak istedi. Demir ile Ayhan Y. arasındaki konuşma bir süre sonra tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine yüklü miktarda alacağı olan Ayhan Y., olumsuz yanıt alınca belinden çıkardığı tabancayla Demir'e ateş etti.
 
Akhisarlı olduğu öğrenilen Demir, başına ve ensesine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, Ayhan Y., evden ayrılarak kendisine ait 34 NJ 5376 plakalı otomobille olay yerinde hızla uzaklaştı. Silah sesleri üzerine odaya giren yakınları Demir'i yerde kanlar içerisinde bulunca durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Demir, ambulansla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Demir, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Baturalp Mehmet Demir'in cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
 
Polis olay sonrası kaçan zanlı Ayhan Y.'yi yakalamak için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Haber Merkezi)